FOODOLOGY

Perlička supreme sous vide, chřestové risotto, černý česnek a holandská omáčka (Mlýnec)

Chřest v Mlýnci hraje barvami. Stejně jako nové menu Marka Šády

Nové chřestové menu šéfkuchaře restaurace Mlýnec má švih, je svěží, lehké a napínavé od prvního chodu, až k překvapivému dezertu. A jak je vzhledem k úrovni podniku nacházejícího se na pražské Novotného lávce třeba, upoutá i na pohled.

Salát z chřestu a karotky s limetkou a mátovým prachem je ovšem nejen hrou barev a designu. Čerstvý šťavnatý chřest – kuchař vydržel a počkal si na první úrodu z Hostína – se poddá limetce, ale jen kvůli získání pikantní svěžesti a jisté aperitivnosti. Chřestový krém ozdobený foie gras a smaženým žloutkem zase společně nabízejí sousto nejvyšší noblesy.

V nabídce hlavních chodů se skví suprême z perličky připravované ve vakuu, přičemž stehnu s kostí dělají doprovod chřestové risotto, černý česnek a holandská omáčka. Sladký chřest s rebarborou a bílou čokoládou na závěr pak umocní nápaditost a svěžest menu.

Chytrá sestava bude na lístku celý květen. Střídání bílého a zeleného šparglu, hlavně však soubory chutí, v každém chodu komponované do překvapivých soust, dává výsledek stejně optimistický jako jarní slunce za okny restaurace.

Recenze restaurace Mlýnec

10. 5. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie