FOODOLOGY

Chřestová variace

Chřest, sumec i lanýže, to je jarní menu Augustine Restaurantu

Šéfkuchař restaurace pražského hotelu Augustine připravil nápadité a svěží menu, jemuž vévodí chřest.

Nové jarní menu představil i Marek Fichtner v malostranském hotelu Augustine. Je umně sestavené, využívá lokálních zdrojů a co do skladby i provedení se velmi vydařilo. Po krému z potočnice, do kterého jako by Fichtner vmíchal ten nejsvěžejší odstín zeleného jara, nesmí chybět každoroční pozdravení chřestu. Nadšenci, kteří vydrželi rok čekat na nový domácí, tak mohou být u vytržení nad bílým a zeleným chřestem s černým lanýžem, kdy probuzení přírody katalyzuje salát z bylinek. Nebo ulétávají na bílém mělnickém chřestu s vejcem uvařeným na 63 stupňů Celsia, espumou z medvědího česneku a bramborovou drobenkou.

Fichtner je odvážnější, ve svých kreacích dává větší důraz na kořenění, avšak drží chutě ve správných hranicích. Pokud si při návštěvě restaurace vyberete k posezení útulnou venkovní terasu se stinným podloubím, bude dojem z šéfkuchařových novinek úplný.

Menu v hotelu Augustine:
krém z potočnice, ricottové noky, pražená slunečnicová semínka, pažitka
bílý a zelený chřest, černý lanýž, lanýžový dresink, salát z bylinek
sumec z lokální farmy, chorizo, bílý chřest, kačenky, hráškové velouté, fregola
králičí hřbet, lardo, bramborovo-libečkové placky, jarní cibulka, crème fraiche, hořčičná semínka
mělnický chřest, vejce 63°C, espuma z medvědího česneku, bramborová drobenka
míchané jemné salátové listy, svatotomášský pivní dresink, špekové krutony
crème brûlée z foie gras, rebarbora, pistácie, brioška

26. 4. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie