FOODOLOGY

Chřestová variace

Chřest, sumec i lanýže, to je jarní menu Augustine Restaurantu

Šéfkuchař restaurace pražského hotelu Augustine připravil nápadité a svěží menu, jemuž vévodí chřest.

Nové jarní menu představil i Marek Fichtner v malostranském hotelu Augustine. Je umně sestavené, využívá lokálních zdrojů a co do skladby i provedení se velmi vydařilo. Po krému z potočnice, do kterého jako by Fichtner vmíchal ten nejsvěžejší odstín zeleného jara, nesmí chybět každoroční pozdravení chřestu. Nadšenci, kteří vydrželi rok čekat na nový domácí, tak mohou být u vytržení nad bílým a zeleným chřestem s černým lanýžem, kdy probuzení přírody katalyzuje salát z bylinek. Nebo ulétávají na bílém mělnickém chřestu s vejcem uvařeným na 63 stupňů Celsia, espumou z medvědího česneku a bramborovou drobenkou.

Fichtner je odvážnější, ve svých kreacích dává větší důraz na kořenění, avšak drží chutě ve správných hranicích. Pokud si při návštěvě restaurace vyberete k posezení útulnou venkovní terasu se stinným podloubím, bude dojem z šéfkuchařových novinek úplný.

Menu v hotelu Augustine:
krém z potočnice, ricottové noky, pražená slunečnicová semínka, pažitka
bílý a zelený chřest, černý lanýž, lanýžový dresink, salát z bylinek
sumec z lokální farmy, chorizo, bílý chřest, kačenky, hráškové velouté, fregola
králičí hřbet, lardo, bramborovo-libečkové placky, jarní cibulka, crème fraiche, hořčičná semínka
mělnický chřest, vejce 63°C, espuma z medvědího česneku, bramborová drobenka
míchané jemné salátové listy, svatotomášský pivní dresink, špekové krutony
crème brûlée z foie gras, rebarbora, pistácie, brioška

26. 4. 2018

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie