FOODOLOGY

Istrijský lanýž v Chporvatském mlýně.

Chorvatský mlýn uvádí dny istrijského lanýže. Už po dvanácté

Restaurace Chorvatský mlýn v pražských Dejvicích získala ocenění za chorvatskou kuchyni.

Jihoslovanskou kuchyni v Praze zastupuje několik podniků, Chorvatský mlýn mezi nimi však vyniká. Letos již po dvanácté přichystal dny istrijského bílého lanýže, které proběhnou 3. a 4. prosince. Do mlýna tradičně zavítá jeden z nejvyhlášenějších chorvatských šéfkuchařů a hlavní protagonista „lanýžové“ restaurace Zigante z chorvatského Livade Damir Modrušan. Doprovodí ho kolega Bojan Grzentic a společně hostům připraví menu postavené na houbě labužníků.

V nabídce i po oba dny zůstanou speciality z kuchyně Chorvatského mlýna připravované Karlem Matyášem – kupříkladu istrijská rybí polévka s plody moře, mořský ďas na víně nebo na rožni pečená masa.

Dejvický podnik tak zároveň oslaví ocenění, jehož se mu nedávno dostalo. Na festivalu Grand Gourmet 2015 počátkem listopadu v Makarské, který pořádala  Asociace kuchařů středomořských a evropských regionů, tým z Chorvatského mlýna získal zlatou a stříbrnou medaili. Majitel restaurace Dražen Horvat byl navíc vyznamenán titulem Ambasador chorvatské kuchyně.

30. 11. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Hody pod pod okny Primase českého

Jakkoliv Masopust ztratil mnoho ze svého významu, jeho až bujaré oslavy trvají

Italské námluvy při svíčkách

O tom, jaká má být noc lásky vědí asi nejvíce Italové

S Itálií v krvi

Denně chystá Tomáš Mykytyn tradiční, stále však živé pecky italské kuchyně v historickém podzemí měšťanského domu na Starém Městě

Daily Drink

všechny novinky

České pivo se neztratilo

Osm set osmdesát piv z dvou stovek pivovarů osmnácti zemí

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu