FOODOLOGY

Istrijský lanýž v Chporvatském mlýně.

Chorvatský mlýn uvádí dny istrijského lanýže. Už po dvanácté

Restaurace Chorvatský mlýn v pražských Dejvicích získala ocenění za chorvatskou kuchyni.

Jihoslovanskou kuchyni v Praze zastupuje několik podniků, Chorvatský mlýn mezi nimi však vyniká. Letos již po dvanácté přichystal dny istrijského bílého lanýže, které proběhnou 3. a 4. prosince. Do mlýna tradičně zavítá jeden z nejvyhlášenějších chorvatských šéfkuchařů a hlavní protagonista „lanýžové“ restaurace Zigante z chorvatského Livade Damir Modrušan. Doprovodí ho kolega Bojan Grzentic a společně hostům připraví menu postavené na houbě labužníků.

V nabídce i po oba dny zůstanou speciality z kuchyně Chorvatského mlýna připravované Karlem Matyášem – kupříkladu istrijská rybí polévka s plody moře, mořský ďas na víně nebo na rožni pečená masa.

Dejvický podnik tak zároveň oslaví ocenění, jehož se mu nedávno dostalo. Na festivalu Grand Gourmet 2015 počátkem listopadu v Makarské, který pořádala  Asociace kuchařů středomořských a evropských regionů, tým z Chorvatského mlýna získal zlatou a stříbrnou medaili. Majitel restaurace Dražen Horvat byl navíc vyznamenán titulem Ambasador chorvatské kuchyně.

30. 11. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice