Chorvatský mlýn uvádí dny istrijského lanýže. Už po dvanácté
Restaurace Chorvatský mlýn v pražských Dejvicích získala ocenění za chorvatskou kuchyni.
Jihoslovanskou kuchyni v Praze zastupuje několik podniků, Chorvatský mlýn mezi nimi však vyniká. Letos již po dvanácté přichystal dny istrijského bílého lanýže, které proběhnou 3. a 4. prosince. Do mlýna tradičně zavítá jeden z nejvyhlášenějších chorvatských šéfkuchařů a hlavní protagonista „lanýžové“ restaurace Zigante z chorvatského Livade Damir Modrušan. Doprovodí ho kolega Bojan Grzentic a společně hostům připraví menu postavené na houbě labužníků.
V nabídce i po oba dny zůstanou speciality z kuchyně Chorvatského mlýna připravované Karlem Matyášem – kupříkladu istrijská rybí polévka s plody moře, mořský ďas na víně nebo na rožni pečená masa.
Dejvický podnik tak zároveň oslaví ocenění, jehož se mu nedávno dostalo. Na festivalu Grand Gourmet 2015 počátkem listopadu v Makarské, který pořádala Asociace kuchařů středomořských a evropských regionů, tým z Chorvatského mlýna získal zlatou a stříbrnou medaili. Majitel restaurace Dražen Horvat byl navíc vyznamenán titulem Ambasador chorvatské kuchyně.
- Istrijský lanýž v Chporvatském mlýně.
- Zleva sommelier Karel Böhm, majitel Chorvatského mlýna Dražen Horvat a šéfkuchař Karel Matyáš.