FOODOLOGY

Herbert Hintner

Chlebové ravioli, špek a víno. Jihotyrolská kuchyně V Zátiší

Od 17. do 19. ledna bude v pražské restauraci vařit Herbert Hintner, majitel podniku Zur Rose u italského Bolzana.

Po dvouleté přestávce si budeme moci vychutnat další gastronomickou návštěvu Herberta Hintnera. Už třetí. V Zátiší bude jihotyrolský šéfkuchař předvádět svá kulinářská kouzla od 17. do 19. ledna.

Majitel rodinné restaurace Zur Rose, která se nachází kousek od severoitalského Bolzana, představí suroviny jednoho z kulinářsky nejzajímavějších regionů Itálie v moderním podání. I když je zima na čerstvé suroviny chudá, Hintner si dokáže pomoci. Vedle bílého kořene zařadí do menu lanýže i znamenité domácí uzené.

Hosté budou moci ochutnat také ravioli z jihotyrolského chlebového těsta plněné tvarohem a špekovým máslem nebo vepřové „Cinta Senese“ s topinamburem, černými lanýži a mandlovou brokolicí. Za partnery budou jídlům znamenitá vína ze sklepů vinařství Schreckbichl Colterenzio.

Hintnerovy předchozí návštěvy vždy znamenaly úspěch. Jakkoliv totiž region patří do Itálie, kvůli historické příslušnosti k rakousko-uherskému impériu zůstává tamní kuchyně výrazně spjata s českou i rakouskou gastronomií. Chutě, s nimiž pracuje, proto dobře známe a kuchařovy umně propracované receptury mají tuzemským labužníkům stále co říci.

13. 1. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie