Chlebové ravioli, špek a víno. Jihotyrolská kuchyně V Zátiší
Od 17. do 19. ledna bude v pražské restauraci vařit Herbert Hintner, majitel podniku Zur Rose u italského Bolzana.
Po dvouleté přestávce si budeme moci vychutnat další gastronomickou návštěvu Herberta Hintnera. Už třetí. V Zátiší bude jihotyrolský šéfkuchař předvádět svá kulinářská kouzla od 17. do 19. ledna.
Majitel rodinné restaurace Zur Rose, která se nachází kousek od severoitalského Bolzana, představí suroviny jednoho z kulinářsky nejzajímavějších regionů Itálie v moderním podání. I když je zima na čerstvé suroviny chudá, Hintner si dokáže pomoci. Vedle bílého kořene zařadí do menu lanýže i znamenité domácí uzené.
Hosté budou moci ochutnat také ravioli z jihotyrolského chlebového těsta plněné tvarohem a špekovým máslem nebo vepřové „Cinta Senese“ s topinamburem, černými lanýži a mandlovou brokolicí. Za partnery budou jídlům znamenitá vína ze sklepů vinařství Schreckbichl Colterenzio.
Hintnerovy předchozí návštěvy vždy znamenaly úspěch. Jakkoliv totiž region patří do Itálie, kvůli historické příslušnosti k rakousko-uherskému impériu zůstává tamní kuchyně výrazně spjata s českou i rakouskou gastronomií. Chutě, s nimiž pracuje, proto dobře známe a kuchařovy umně propracované receptury mají tuzemským labužníkům stále co říci.