FOODOLOGY

Herbert Hintner

Chlebové ravioli, špek a víno. Jihotyrolská kuchyně V Zátiší

Od 17. do 19. ledna bude v pražské restauraci vařit Herbert Hintner, majitel podniku Zur Rose u italského Bolzana.

Po dvouleté přestávce si budeme moci vychutnat další gastronomickou návštěvu Herberta Hintnera. Už třetí. V Zátiší bude jihotyrolský šéfkuchař předvádět svá kulinářská kouzla od 17. do 19. ledna.

Majitel rodinné restaurace Zur Rose, která se nachází kousek od severoitalského Bolzana, představí suroviny jednoho z kulinářsky nejzajímavějších regionů Itálie v moderním podání. I když je zima na čerstvé suroviny chudá, Hintner si dokáže pomoci. Vedle bílého kořene zařadí do menu lanýže i znamenité domácí uzené.

Hosté budou moci ochutnat také ravioli z jihotyrolského chlebového těsta plněné tvarohem a špekovým máslem nebo vepřové „Cinta Senese“ s topinamburem, černými lanýži a mandlovou brokolicí. Za partnery budou jídlům znamenitá vína ze sklepů vinařství Schreckbichl Colterenzio.

Hintnerovy předchozí návštěvy vždy znamenaly úspěch. Jakkoliv totiž region patří do Itálie, kvůli historické příslušnosti k rakousko-uherskému impériu zůstává tamní kuchyně výrazně spjata s českou i rakouskou gastronomií. Chutě, s nimiž pracuje, proto dobře známe a kuchařovy umně propracované receptury mají tuzemským labužníkům stále co říci.

13. 1. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie