FOODOLOGY

Café Buddha představuje nové menu: Vietnam, Kambodža, Bali i Kérala

Asijská kuchyně v Balbínově ulici dostává nový impulz. Jídelní lístek se bude měnit minimálně jednou za měsíc.

Otevření mini fine diningu Benjamin jeho majitele Štěpána Návrata jako by nabilo novou energií. V Café Buddha v Balbínově ulici se totiž rozhodl k razantní změně: zrychlit frekvenci menu. Z původní obměny dvakrát ročně přechází maximálně na měsíční rytmus.

Návrat na to není sám. V kuchyni vedle něj nadále stojí báječná Sofie Smithová. Zdá se, že i ona nalezla v této sympatické útulné restauraci štaci, na kterou dlouho čekala. Hýří nápady, rodinné recepty tahá z rukávu a s Návratem vytvořila optimální profesní duet. A to je v novém menu znát na každém talíři.

V šesti chodech a třech signature drincích se otiskuje vnímavé autentické pojetí, šetrná práce se vstupy a jejich věrné, jen lehce inovované zpracování. K tomu všemu je v Balbínově ulici široký výběr sushi a pět druhů rolek.

Aktuální nabídka vypadá takto:
– Pork & Chive Jiozi
– Smoked Trout and Pomelo Giang
– Singapore Chilli Crab
– Seared Beef & Geen Mango Salad
– Kerala Fried Chicken
– Crispy Mushroom Bao
– Vietnamese Lemongrass Beef
– Jungle Curry Duck
– Balinese Calamari
– Prawn Orange Curry
– Malay Chicken Rendang
– Cambodian Korn Curry

13. 4. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie