FOODOLOGY

Café Buddha představuje nové menu: Vietnam, Kambodža, Bali i Kérala

Asijská kuchyně v Balbínově ulici dostává nový impulz. Jídelní lístek se bude měnit minimálně jednou za měsíc.

Otevření mini fine diningu Benjamin jeho majitele Štěpána Návrata jako by nabilo novou energií. V Café Buddha v Balbínově ulici se totiž rozhodl k razantní změně: zrychlit frekvenci menu. Z původní obměny dvakrát ročně přechází maximálně na měsíční rytmus.

Návrat na to není sám. V kuchyni vedle něj nadále stojí báječná Sofie Smithová. Zdá se, že i ona nalezla v této sympatické útulné restauraci štaci, na kterou dlouho čekala. Hýří nápady, rodinné recepty tahá z rukávu a s Návratem vytvořila optimální profesní duet. A to je v novém menu znát na každém talíři.

V šesti chodech a třech signature drincích se otiskuje vnímavé autentické pojetí, šetrná práce se vstupy a jejich věrné, jen lehce inovované zpracování. K tomu všemu je v Balbínově ulici široký výběr sushi a pět druhů rolek.

Aktuální nabídka vypadá takto:
– Pork & Chive Jiozi
– Smoked Trout and Pomelo Giang
– Singapore Chilli Crab
– Seared Beef & Geen Mango Salad
– Kerala Fried Chicken
– Crispy Mushroom Bao
– Vietnamese Lemongrass Beef
– Jungle Curry Duck
– Balinese Calamari
– Prawn Orange Curry
– Malay Chicken Rendang
– Cambodian Korn Curry

13. 4. 2018

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie