FOODOLOGY

Burčák

Burčák na břehu Mácháče, s cimbálovkou a víny z Valtic

Poslední srpnovou neděli se v areálu hotelu Port v Doksech sejdou milovníci burčáku. Už pošesté.

Bohatý program se spoustou atrakcí, dobrot a samozřejmě dostatečnou zásobou burčáku – bílého i růžového – se poslední srpnovou neděli rozjede na břehu Máchova jezera v Doksech. Vedle burčáku budou k mání vybraná vína ze sklepů Château Valtice a Vinařství Kovács. Ani letos nebudou chybět pokrmy z mražených produktů společnosti Agrimex, mezi nimi ovocné dřeně.

Děti se mohou vyřádit při Velké letní soutěži a při dvou vylosováních získat zajímavé ceny. S autorkou oblíbeného Domácího rodinného kalendáře Petrou Cífkovou si budou moci vytvořit vlastní linoryty. A bude i divadlo. Tentokrát přijede studio Damúza z Prahy a ve dvou reprízách sehraje pro děti od pěti let loutkovou inscenaci Jakoubkovo splněné přání.

Vinobraní bude provázet hudba – cimbálovka Fjertůšek a kapela Vosty Band. Dojde také na okružní plavby po jezeře, od hotelového mola bude každou hodinu vyplouvat výletní loď Máj.

21. 8. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie