FOODOLOGY

Burčák

Burčák na břehu Mácháče, s cimbálovkou a víny z Valtic

Poslední srpnovou neděli se v areálu hotelu Port v Doksech sejdou milovníci burčáku. Už pošesté.

Bohatý program se spoustou atrakcí, dobrot a samozřejmě dostatečnou zásobou burčáku – bílého i růžového – se poslední srpnovou neděli rozjede na břehu Máchova jezera v Doksech. Vedle burčáku budou k mání vybraná vína ze sklepů Château Valtice a Vinařství Kovács. Ani letos nebudou chybět pokrmy z mražených produktů společnosti Agrimex, mezi nimi ovocné dřeně.

Děti se mohou vyřádit při Velké letní soutěži a při dvou vylosováních získat zajímavé ceny. S autorkou oblíbeného Domácího rodinného kalendáře Petrou Cífkovou si budou moci vytvořit vlastní linoryty. A bude i divadlo. Tentokrát přijede studio Damúza z Prahy a ve dvou reprízách sehraje pro děti od pěti let loutkovou inscenaci Jakoubkovo splněné přání.

Vinobraní bude provázet hudba – cimbálovka Fjertůšek a kapela Vosty Band. Dojde také na okružní plavby po jezeře, od hotelového mola bude každou hodinu vyplouvat výletní loď Máj.

21. 8. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice