FOODOLOGY

Pavel Buchwaldek

Buchwaldek ve Zlaté Praze

Dalším kuchařem, ustaveným na post šéfkuchaře Zlatá Praha v hotelu InterContinental je od ledna 2015 Pavel Buchwaldek.

Na něm je teď řada, aby se pokusil probudit ve stínu průměrnosti spící podnik a vynést ho znovu do centra pozornosti kulinářského dění města. Zkušeností by k tomu mladý kuchař měl mít dost a dost. Tříhvězdová The Berkeley a Pierre Koffmann, to je záruka nejlepší školy. Stejně tak i půl druha roku v Alcronu u Romana Pauluse. Ukázky jeho kreací mají nápad. Otázkou je, nakolik se nové menu restaurace, které má nastartovat v březnu, uchytí ve výseči zájmu hostí.

Pavlu Buchwaldkovi a vlastně i sobě přejme, ať se mu jeho cíle podaří. I když, při všem respektu k jeho dovednostem, získat pro Zlatou Prahu michelinské ocenění, což je jeden z cílů nového šéfkuchaře, je v tuto chvíli meta spíš chimérická. Ono totiž nezáleží jenom na něm, ve hře je vždy celý tým okolo restaurace, který musí hrát na stejnou notu, což se doposud ne vždy dělo. Snad brzy poznáme, jak se k věci postaví nový majitel (společnost BHP s většinovým podílem skupiny J&T), který zatím své záměry příliš nezveřejňuje. O tom, že by hvězda Zlaté Praze slušela, není pochyb a Pavlovu ideu lze jen pochválit. Jen čas ukáže, zda a nakolik se mu v trochu zakleté kuchyni kdysi fenomenální restaurace povede.

Zlatá Praha Restaurant

27. 3. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie