FOODOLOGY

Bublinky v Riegráči pošesté

Podobně jako kdysi pizza vtrhly na pražskou gastronomickou scénu i typické italské bublinky – Prosecco

Jak perlivá frizzante, tak šumivá, spumante pocházejí z odrůdy Giera, mimochodem dříve zvané Prosecco. Vína, hravá, veselá, a nyní povýtce suchá, se v poměrně krátké době stala ultramódní záležitostí a získala přízeň stovek, ba tisců pijáků.
Jejich pozice se u nás stává hegemonem italské nápojové gastronomie. Důkazem je už šestý ročník festivalu Milujeme Prosecco. Ten se bude konat 22. června 2019 v pražských Riegrových sadech.
V jednu chvíli na jednom místě tam můžete okusit na sto druhů tohoto bájného vína ve všech možných varietách, mezi nimi i garážová a nefiltrovaná. Navíc budou zčásti prezentována samotnými producenty.
Nejen však to, ke shlédnutí budou také další silné italské obory – móda, design, a samozřejmě gastronomie. V jejím rámci se můžete seznámit krom dalších také s novinkou v sérii dobrých a lepších pražských bister, vinohradským KRO Kitchen.
V sobotu 22. června si tedy nic neplánujte a vyražte do Riegrových sadů. Od deseti hodin dopoledne do osmi večer vás čeká italsky rozverný, radostný svět viděný skrze fontánu jiskřivých zlatých perliček v každé sklence.

16. 5. 2019

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie