FOODOLOGY

The Bistro představí čtyři druhy tataráků, každý jiný

Startují bláznivé pondělky v restaurac The Bistro, novinka šéfkuchaře Jakuba Katolického. První je na řadě 21. ledna.

Svéráznou, velice však zajímavou nabídku nabídku přináší sympatické The Bistro v Londýnské ulici. Vždy jedno pondělí v měsíci se tam bude konat gastrománie. Podnik trochu bláznivý, nicméně jistě zajímavý. Letem světem na něm tým kuchyně v čele s Jakubem Katolickým připraví několik variant celosvětově proslavené speciality.

Jako první vse 21. ledna objeví tataráky. Připravovány budou hned čtyři, vedle tradičního hovězího také překvapivý vegetariánský.

Únor bude zasvěcen knedlíčkům dim sum a wonton. Tam můžete ochutnat kupříkladu smažené wonton knedlíčky s krevetami a kimchi majonézou, dim sum knedlíčky s vepřovým masem a zázvorovo-medovou omáčkou. Na pořadu budou i knedlíčky s batáty, zázvorem a chilli.

V programu The Bistro se tak objevuje další z kuchařských cest světem. Pro mnohé se bláznivé pondělky stanou svěžím vstupem do nového týdne a zároveň poučnou gurmetskou lekcí z etnických kuchyní.

Co nás tedy čeká při první Tartar mánii 21. ledna?
– hovězí tartar s lanýžovým krémem, marinovanou šalotkou a pošírovaným křepelčím vajíčkem
– tartar z lososa s mangem, bílou ředkví a koriandrem
– tartar z restovaných krevet se sušenými rajčaty a kapary, marinovaným fenyklem a koprovým krémem
– vegetariánský tartar z marinovaných okurek, doplněných krémem z avokáda a ricotty, koriandrem a karamelizovanými arašídy

7. 1. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie