FOODOLOGY

Bistro 8

Bistro 8 se rozšířilo na Vinohrady. Láká na open sendviče

Manželé Jakešovi už mají v Praze dvě bistra. K tomu letenskému přibyl nový podnik v Ondříčkově ulici.

Malá i velká, okázalá či prostá, s jednoduchou nebo umně propracovanou nabídkou. Bistra vtrhla na naši gastronomickou scénu jako velká voda a pevně se tam usazují. Některá jsou vedena s tou nejlepší snahou, jiná se jen vezou na vlně současné popularity. Jako příklad těch prvých dobře slouží Bistro 8.

Po pěti letech úspěšného fungování na Letné, kde se stalo baštou domácí kuchyně pro všechny mlsné, otevřeli majitelé sesterský podnik na Vinohradech. A lze říci, že s odvahou a značnou suverenitou. Bistro 8 Vinohrady totiž sídlí v Ondříčkově ulici, přes křižovatku proti už hodně známému projektu La Collezione Riccarda Lucqueho.

Vyzbrojeni domácí kuchyní Ivy Jakešové a posíleni kladnými ohlasy z Letné vybudovali manželé Jakešovi na podzim roku 2017 podnik prodchnutý přátelským ovzduším. Vedle ran jistoty, které se osvědčily v letenské „jedničce“, rozšířila paní Iva sortiment o open sendviče s humusem a zeleninou, sladké i slané snídaně jsou tu k mání celodenně. Za pozornost stojí rovněž španělská omeleta, bramborové zelné rösti s kachním masem nebo miska Buddha. Asijský vliv se vůbec projevuje v mnoha kuchařčiných kompozicích.

Do Bistra 8 na Vinohrady láká každý den obměňované polední menu, samozřejmostí jsou koláče či sladké chlebíčky. A také prostředí, které dokáže navodit atmosféru báječné pohody.

Stručný výběr z nabídky:
sezonní open sendvič – hummus, restovaná zelenina, sedmiminutové vejce
pošírovaná omeleta s kimči a houbami šitake
francouzský toast s nutellou a mandlemi
nori tempura s batátovými hranolky, kimči a wasabi majonézou
bramborovo-zelné rösti s trhaným kachním masem s omáčkou pěti vůní, fermentovaná zelenina

15. 2. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie