FOODOLOGY

Máchovo jezero

Bílý i růžový burčák u Máchova jezera. Vinobraní po páté

Vinobraní u Máchova jezera se letos koná již po páté. Akce vinařství Chateau Valtice – Vinné sklepy Valtice začne hodinu po poledni v neděli 28. srpna v areálu hotelu Port v Doksech.

Jsou podniky, na které vyrazíte jednou a víckrát ne. Potom jsou jiné, kdy se ihned po jejich skončení těšíte na příští ročník. K těm druhým patří bezesporu Vinobraní u Máchova jezera. Není to jen skrze autentický a znamenitý burčák, který tam vždy burčí v optimální formě. Tématem dne je radostná nálada a nespoutaná zábava pro dospělé i děti.

Vedle hudby, která bude z pódia znít do večerních hodin, připravil pořadatel, společnost Regata Čechy, několik novinek i pro letošní ročník. Děti se pustí do poznávání chutí s firmou Agrimex, která přiveze mražené ovocné speciality. Dospělí si zase budou moci vyzkoušet tahání koštýřem.

Zkrátka, jak rodiče, tak děti si užijí krásného dne i večera nabitého romantikou. Což lze vypointovat ještě plavbou po jezeře na lodi Máj. Ta vyplouvá každou celou hodinu od hotelového mola.

Vstup na akci i na veškerá představení je zdarma. Pořadatel se svými partnery tak připravili vpravdě krásné rozloučení s létem.

17. 8. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie