FOODOLOGY

Máchovo jezero

Bílý i růžový burčák u Máchova jezera. Vinobraní po páté

Vinobraní u Máchova jezera se letos koná již po páté. Akce vinařství Chateau Valtice – Vinné sklepy Valtice začne hodinu po poledni v neděli 28. srpna v areálu hotelu Port v Doksech.

Jsou podniky, na které vyrazíte jednou a víckrát ne. Potom jsou jiné, kdy se ihned po jejich skončení těšíte na příští ročník. K těm druhým patří bezesporu Vinobraní u Máchova jezera. Není to jen skrze autentický a znamenitý burčák, který tam vždy burčí v optimální formě. Tématem dne je radostná nálada a nespoutaná zábava pro dospělé i děti.

Vedle hudby, která bude z pódia znít do večerních hodin, připravil pořadatel, společnost Regata Čechy, několik novinek i pro letošní ročník. Děti se pustí do poznávání chutí s firmou Agrimex, která přiveze mražené ovocné speciality. Dospělí si zase budou moci vyzkoušet tahání koštýřem.

Zkrátka, jak rodiče, tak děti si užijí krásného dne i večera nabitého romantikou. Což lze vypointovat ještě plavbou po jezeře na lodi Máj. Ta vyplouvá každou celou hodinu od hotelového mola.

Vstup na akci i na veškerá představení je zdarma. Pořadatel se svými partnery tak připravili vpravdě krásné rozloučení s létem.

17. 8. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice