FOODOLOGY

Bernard Reiser V Zátiší

Do pomalu nastupujícího jara nás uvede Bernhard Reiser. Úspěšný šéfkuchař bude od 3. do 6. března hostovat V Zátiší

Úspěšný šéfkuchař bude od 3. do 6. března hostovat V Zátiší. Pro české gourmety přichystal šestichodovku, v níž uplatnil jak ryby, tak zvěřinu. Všemu pak předchází tomatová polévka.
Reiser je krom kuchařského mága také znamenitým znalcem vína. Což není až tolik překvapující. Pokud vezmeme v potaz fakt, že jeho rodné Franky jsou oblíbeným vinařským regionem. Možná ne až tak vyhlášeným, zato kvalitou vín překvapujícím.
Co si Bernard pro pražské mlsné připravil? Určitě nevšední Francký cross-over plný pestrých kombinací autentických chutí:

– bílá rajčatová polévka, pečená kreveta, parmazánové krutony
– nakládaný Ōra King losos, polníček, mandarinka, chilli
– divoká kambala, květákové pyré, oříškové máslo, Imperial kaviár, pórek
– srnčí hřbet v chlebu, tuřín, kadeřávek, brusinky
– zmrzlina ze sýru Fourme d´Ambert, vlašské ořechy
– císařský trhanec, rozmarýnovo-jablečné sabayone, zmrzlina z tonka fazole

Pokud chcete – a měli byste – poznat kouzlo Reiserových franckých variací na téma fine dining, nezapomeňte: 3 .– 6. března V Zátiší

27. 2. 2020

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice