Atelier Kalina vsází před Vánocemi na lanýže
Šéfkuchař pražské restaurace Petr Hajný přichází s novým menu.
První adventní týden se v Ateliéru Kalina ponese ve vůni lanýžů. Šéfkuchař pražské restaurace Petr Hajný připravil jednu ze svých prvních nabídek a hned po čertech atraktivní. Po návštěvě opravdového čerta s Mikulášem a andělem si můžete náladu z darovaného uhlí spravit jedinečným meníčkem, které sice není příliš postní, o to však lákavější.
Čím se tedy Petr Hajný po čase znovu připomíná pražské labužnické obci? Velice poutavou skladbou menu, která prodlužuje sezónu lanýžů ve městě, otevře lanýžové bio vejce s bramborovým krémem a omáčkou albufera. Následuje risotto „vialone nano“ s plátky telecího karé a farmářské kuře s omáčkou blanquette omáčkou a černým kořenem. Menu v restauraci, sídlící v ulici Karoliny Světlé na Starém Městě, pak uzavře sýr Brie de Meaux a. o. c. s černým lanýžem.
- Risotto „vialone nano“ s plátky telecího karé