FOODOLOGY

Risotto „vialone nano“ s plátky telecího karé

Atelier Kalina vsází před Vánocemi na lanýže

Šéfkuchař pražské restaurace Petr Hajný přichází s novým menu.

První adventní týden se v Ateliéru Kalina ponese ve vůni lanýžů. Šéfkuchař pražské restaurace Petr Hajný připravil jednu ze svých prvních nabídek a hned po čertech atraktivní. Po návštěvě opravdového čerta s Mikulášem a andělem si můžete náladu z darovaného uhlí spravit jedinečným meníčkem, které sice není příliš postní, o to však lákavější.

Čím se tedy Petr Hajný po čase znovu připomíná pražské labužnické obci? Velice poutavou skladbou menu, která prodlužuje sezónu lanýžů ve městě, otevře lanýžové bio vejce s bramborovým krémem a omáčkou albufera. Následuje risotto „vialone nano“ s plátky telecího karé a farmářské kuře s omáčkou blanquette omáčkou a černým kořenem. Menu v restauraci, sídlící v ulici Karoliny Světlé na Starém Městě, pak uzavře sýr Brie de Meaux a. o. c. s černým lanýžem.

5. 12. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice