FOODOLOGY

Risotto „vialone nano“ s plátky telecího karé

Atelier Kalina vsází před Vánocemi na lanýže

Šéfkuchař pražské restaurace Petr Hajný přichází s novým menu.

První adventní týden se v Ateliéru Kalina ponese ve vůni lanýžů. Šéfkuchař pražské restaurace Petr Hajný připravil jednu ze svých prvních nabídek a hned po čertech atraktivní. Po návštěvě opravdového čerta s Mikulášem a andělem si můžete náladu z darovaného uhlí spravit jedinečným meníčkem, které sice není příliš postní, o to však lákavější.

Čím se tedy Petr Hajný po čase znovu připomíná pražské labužnické obci? Velice poutavou skladbou menu, která prodlužuje sezónu lanýžů ve městě, otevře lanýžové bio vejce s bramborovým krémem a omáčkou albufera. Následuje risotto „vialone nano“ s plátky telecího karé a farmářské kuře s omáčkou blanquette omáčkou a černým kořenem. Menu v restauraci, sídlící v ulici Karoliny Světlé na Starém Městě, pak uzavře sýr Brie de Meaux a. o. c. s černým lanýžem.

5. 12. 2017

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie