FOODOLOGY

Ari Munandar - Banánové jarní závitky, skořicový cukr, dip z čokoláda a mléka

Asijská kuchyně v Praze přišla o zajímavou adresu. Ari’s Restaurant končí

Indonéský šéfkuchař Ari Munandar koncem dubna ukončil provoz svého podniku ve Slezské ulici na Vinohradech. Kuchyně jihovýchodní Asie tak ztratila v Praze jednu ze svých nejzajímavějších adres.

Munandar se vedle Shahafa Shabtaye (Sasazu) a Paula Daye (Sansho) již déle než dekádu řadí mezi nejvyhlášenější protagonisty autentické asijské kuchyně v Praze. Na sklonku léta roku 2014 si někdejší šéfkuchař restaurace Zinc v hotelu Hilton Old Town V Celnici splnil dávný sen o vlastní restauraci. Už na konci dubna však z ekonomických důvodů musel ukončit provoz. Na jeho báječný nasi goreng či plněné kalmary s omáčkou pesmol si tak zatím hosté budou muset nechat zajít chuť. Dokud se Munandar zase někde neobjeví.

Stát by se tak mělo již brzy. Munandar zatím nechce prozrazovat podrobnosti, nicméně je součástí týmu připravující otevření restaurace na Praze 1. Samozřejmě s chutěmi Dálného východu. Podnik má být navíc poměrně velký, hovoří se o stovkách židlí.

Recenze Ari’s Restaurant

1. 5. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie