FOODOLOGY

Ari Munandar - Banánové jarní závitky, skořicový cukr, dip z čokoláda a mléka

Asijská kuchyně v Praze přišla o zajímavou adresu. Ari’s Restaurant končí

Indonéský šéfkuchař Ari Munandar koncem dubna ukončil provoz svého podniku ve Slezské ulici na Vinohradech. Kuchyně jihovýchodní Asie tak ztratila v Praze jednu ze svých nejzajímavějších adres.

Munandar se vedle Shahafa Shabtaye (Sasazu) a Paula Daye (Sansho) již déle než dekádu řadí mezi nejvyhlášenější protagonisty autentické asijské kuchyně v Praze. Na sklonku léta roku 2014 si někdejší šéfkuchař restaurace Zinc v hotelu Hilton Old Town V Celnici splnil dávný sen o vlastní restauraci. Už na konci dubna však z ekonomických důvodů musel ukončit provoz. Na jeho báječný nasi goreng či plněné kalmary s omáčkou pesmol si tak zatím hosté budou muset nechat zajít chuť. Dokud se Munandar zase někde neobjeví.

Stát by se tak mělo již brzy. Munandar zatím nechce prozrazovat podrobnosti, nicméně je součástí týmu připravující otevření restaurace na Praze 1. Samozřejmě s chutěmi Dálného východu. Podnik má být navíc poměrně velký, hovoří se o stovkách židlí.

Recenze Ari’s Restaurant

1. 5. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice