FOODOLOGY

Nová Aromi na Náměstí Míru

Aromi mění adresu i styl. Místo rustikálního pojetí volí modernu

Pražská restaurace Riccarda Lucqueho se přesunula na Náměstí Míru a otevřela kuchyni pohledům svých hostů.

Restaurace Aromi zaměřená výhradně na italskou kuchyni vstupuje v úterý 13. října do druhého desetiletí své existence s několika zásadními změnami. Její majitel Riccardo Lucque podnik přesunul z Mánesovy ulice na novou adresu Náměstí Míru 6. Zároveň se koncept jedné z nejúspěšnějších fine diningových restaurací rozšiřuje o otevřenou kuchyni a bistro, které se večer promění v bar.

Designově se nová Aromi zcela odpoutala od původního výzoru, který přece jen využíval něco z rustikální tradice italských trattorií. Klíčovým místem a zároveň dominantou nového prostoru je otevřená kuchyně celá ve skle a mramoru. Šéfkuchař Robert Loos tak bude pod přímým dohledem hostí, kteří si přijdou vychutnat jeho kreace.

Přední části nové Aromi vévodí bistro vhodné pro bohatou snídani, rychlý oběd či odpolední kávu s dezertem. To se s přicházejícím soumrakem stane barem, kde je možné zakončit večeři vybraným drinkem.

Od kuchyně se momentálně hosté mohou nadít třeba grilovaných mušlí svatého Jakuba s kakaovou krustou, květákovým pyré a sezónními lanýži či grilovaného mečouna se šťouchanými bramborami, celerem, mladým pórkem a šafránovou omáčkou se slávkami a kapary.

Lucque si slibuje, že nový interiér potěší jak všechny věrné hosty, tak ty, kdo zatím neměli s Aromi tu čest. Přesun na frekventovanou adresu pak nejspíš bude znamenat, že rezervaci místa na oběd či večerní posezení bude třeba provádět ještě s větším předstihem než dosud.

Recenzi Aromi v Mánesově ulici čtěte zde

13. 10. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie