FOODOLOGY

Nová Aromi na Náměstí Míru

Aromi mění adresu i styl. Místo rustikálního pojetí volí modernu

Pražská restaurace Riccarda Lucqueho se přesunula na Náměstí Míru a otevřela kuchyni pohledům svých hostů.

Restaurace Aromi zaměřená výhradně na italskou kuchyni vstupuje v úterý 13. října do druhého desetiletí své existence s několika zásadními změnami. Její majitel Riccardo Lucque podnik přesunul z Mánesovy ulice na novou adresu Náměstí Míru 6. Zároveň se koncept jedné z nejúspěšnějších fine diningových restaurací rozšiřuje o otevřenou kuchyni a bistro, které se večer promění v bar.

Designově se nová Aromi zcela odpoutala od původního výzoru, který přece jen využíval něco z rustikální tradice italských trattorií. Klíčovým místem a zároveň dominantou nového prostoru je otevřená kuchyně celá ve skle a mramoru. Šéfkuchař Robert Loos tak bude pod přímým dohledem hostí, kteří si přijdou vychutnat jeho kreace.

Přední části nové Aromi vévodí bistro vhodné pro bohatou snídani, rychlý oběd či odpolední kávu s dezertem. To se s přicházejícím soumrakem stane barem, kde je možné zakončit večeři vybraným drinkem.

Od kuchyně se momentálně hosté mohou nadít třeba grilovaných mušlí svatého Jakuba s kakaovou krustou, květákovým pyré a sezónními lanýži či grilovaného mečouna se šťouchanými bramborami, celerem, mladým pórkem a šafránovou omáčkou se slávkami a kapary.

Lucque si slibuje, že nový interiér potěší jak všechny věrné hosty, tak ty, kdo zatím neměli s Aromi tu čest. Přesun na frekventovanou adresu pak nejspíš bude znamenat, že rezervaci místa na oběd či večerní posezení bude třeba provádět ještě s větším předstihem než dosud.

Recenzi Aromi v Mánesově ulici čtěte zde

13. 10. 2015

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie