FOODOLOGY

Aramark své strávníky hýčká

David a jeho krkovice, Fichtnerova kančí kroketa a pavouček od Punčocháře…

U příležitosti otevření jedné z nejmodernějších kuchyní, v nichž připravuje pokrmy poskytovatel závodního stravování společnost Aramark si užili zaměstnanci Škoda Auto nevšední událost. Ve dnech 6. – 10. září jim jako bonus spojený s několikrát posunutým otevřením nové „závodky“ uvaří čtveřice velkých osobností české gastronomické scény. Kuchaři Radek David, Marek Fichtner, Jan Punčochář a cukrář Lukáš Skála připravili pro Škodováky každý speciální menu. David se rozhodl pro fazolovou polévkou ochucenou uzenou paprikou a krkovici se špenátem podávanou s houbovými knedlíky.

Marek Fichtner je pohostil polévkou z pečeného květáku a kroketami z kančího masa s bramborovými plackami, Jan Punčochář nabídl cibulačku s modrým sýrem a variaci koprové omáčky.

Trojici kuchařů doplnil hlavní šéfkuchař Aramarku a manažer Národního týmu kuchařů Tomáš Konopka. Jeho meníčkem byl zeleninový krém s medvědím česnekem a hovězí líčka s kedlubnou na smetaně. Protože při takové parádě nesmí chybět něco sladkého, vstoupil do hry mákem plněnými knedlíky s višňovou omáčkou ještě cukrář Lukáš Skála. Navíc autoři receptur své pokrmy ve všech restauracích Škodovky zaměstnancům i sami vydali.

Jedinečný zážitek připravil poskytovatel závodního stravování spol. ARAMARK v souvislosti s několikrát odloženým otevřením ultramoderní kuchyně v automobilce. Té je vyhrazena celá dvoupodlažní budova a tamní pracovníci jsou schopni denně „vystřílet“ až pětatřicet tisíc porcí. Nápaditá ouvertura se setkala s velkým ohlasem a všichni si jak samu kvalitu jídel tak i osobní servis slavných autorů receptur chválili. Z jejich rukou podaná jídla chutnala ještě o dva tři stupínky více.

Otevření největší a nejmodernější kuchyní závodního stravování nejen v České republice, ale i v rámci Střední Evropy je nejen dárkem mladoboleslavským, ale i dalším posunem v úrovni péče gastronomických služeb v tomto segmentu.
Ve společnosti Aramark v současnosti odstravují dva a půl tisíce jejích zaměstnanců ve více než 120 restauracích na 120 000 jídel. To ji řadí mezi největší poskytovatele stravovacích služeb v České republice. Vydařený počin ve Škodě Auto ukázal navíc to, nakolik jí záleží na kvalitě podávaných jídel a tedy na spokojenosti každého jednoho z těch, o které pečují.





19. 10. 2021

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice