FOODOLOGY

Aramark své strávníky hýčká

David a jeho krkovice, Fichtnerova kančí kroketa a pavouček od Punčocháře…

U příležitosti otevření jedné z nejmodernějších kuchyní, v nichž připravuje pokrmy poskytovatel závodního stravování společnost Aramark si užili zaměstnanci Škoda Auto nevšední událost. Ve dnech 6. – 10. září jim jako bonus spojený s několikrát posunutým otevřením nové „závodky“ uvaří čtveřice velkých osobností české gastronomické scény. Kuchaři Radek David, Marek Fichtner, Jan Punčochář a cukrář Lukáš Skála připravili pro Škodováky každý speciální menu. David se rozhodl pro fazolovou polévkou ochucenou uzenou paprikou a krkovici se špenátem podávanou s houbovými knedlíky.

Marek Fichtner je pohostil polévkou z pečeného květáku a kroketami z kančího masa s bramborovými plackami, Jan Punčochář nabídl cibulačku s modrým sýrem a variaci koprové omáčky.

Trojici kuchařů doplnil hlavní šéfkuchař Aramarku a manažer Národního týmu kuchařů Tomáš Konopka. Jeho meníčkem byl zeleninový krém s medvědím česnekem a hovězí líčka s kedlubnou na smetaně. Protože při takové parádě nesmí chybět něco sladkého, vstoupil do hry mákem plněnými knedlíky s višňovou omáčkou ještě cukrář Lukáš Skála. Navíc autoři receptur své pokrmy ve všech restauracích Škodovky zaměstnancům i sami vydali.

Jedinečný zážitek připravil poskytovatel závodního stravování spol. ARAMARK v souvislosti s několikrát odloženým otevřením ultramoderní kuchyně v automobilce. Té je vyhrazena celá dvoupodlažní budova a tamní pracovníci jsou schopni denně „vystřílet“ až pětatřicet tisíc porcí. Nápaditá ouvertura se setkala s velkým ohlasem a všichni si jak samu kvalitu jídel tak i osobní servis slavných autorů receptur chválili. Z jejich rukou podaná jídla chutnala ještě o dva tři stupínky více.

Otevření největší a nejmodernější kuchyní závodního stravování nejen v České republice, ale i v rámci Střední Evropy je nejen dárkem mladoboleslavským, ale i dalším posunem v úrovni péče gastronomických služeb v tomto segmentu.
Ve společnosti Aramark v současnosti odstravují dva a půl tisíce jejích zaměstnanců ve více než 120 restauracích na 120 000 jídel. To ji řadí mezi největší poskytovatele stravovacích služeb v České republice. Vydařený počin ve Škodě Auto ukázal navíc to, nakolik jí záleží na kvalitě podávaných jídel a tedy na spokojenosti každého jednoho z těch, o které pečují.





19. 10. 2021

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie