FOODOLOGY

Tomáš Mykytyn

Anketa mezi šéfkuchaři: Tomáš Mykytyn, Pasta Fresca

Jaký styl kuchyně mají nejraději čeští šéfkuchaři, z jakých surovin nejradši vaří a kam chodí na jídlo, pokud mají čas? Odpovědi si přečtěte v anketě na www.foodology.cz.

Jakou kuchyni nejraději vaříte a proč?
Nejraději vařím italskou kuchyni. Nejspíš proto, že se jí věnuji již řadu let a dobře se v ní orientuji. Můj oblíbený region je Emilia Romagna, pro mě tam mají nejzajímavější suroviny a skvělou kuchyni.

Co je specialitou vašeho podniku?
Specialitou naší restaurace je samozřejmě pasta a jsem si zcela jist dle prodejnosti a požadavků zákazníků, že nejoblíbenější jsou ručně vyráběné spaghetti alla chitarra amatriciana.

Se kterými surovinami pracujete nejraději a proč?
Nejraději pracuji se surovinami, které si sám nasbírám, natrhám, chytnu na udici, nebo vypěstuji.

Co umíte dle svého mínění nejlépe?
Snažím se vše dělat poctivě a dle svého nejlepšího uvážení. Ale na risotto, na to jsem pes. Špatné, nebo málo krémové mi z kuchyně nikdy neodejde.

Jaká jídla máte nejraději?
Rád jím cokoliv a v jakémkoliv množství. Denně si říkám při obědě, že tohle jídlo je to jídlo, pro které stojí zato být na světě. Nejvíce mě však vždy bude lákat dršťková polévka a kachna se zelím a knedlíkem.

Která restaurace je vaší oblíbenou a proč?
Rád mám restaurace, kde mají chuť dělat jídlo čerstvě a chutně a snaží se zákazníkovi vyjít vstříc. Pak je mi vcelku jedno, jakou kuchyni vaří. Rád si zajdu na českou, někdy thajskou nebo italskou kuchyni.

Nejexotičtější pokrm, s nímž jste se setkal? A nejméně vábný?
Exotický pokrm? Asi pražený škorpión, kobylky či červy. Nejméně vábný pokrm je pro mě mléčná polévka  se škraloupem.

Jaký je váš vztah k české klasice?
Česká kuchyně je pro mě samozřejmě srdcovka a vždy si rád zajdu na dobrou svíčkovou, segedín nebo moravského vrabce.

12. 12. 2016

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie