FOODOLOGY

Tomáš Mykytyn

Anketa mezi šéfkuchaři: Tomáš Mykytyn, Pasta Fresca

Jaký styl kuchyně mají nejraději čeští šéfkuchaři, z jakých surovin nejradši vaří a kam chodí na jídlo, pokud mají čas? Odpovědi si přečtěte v anketě na www.foodology.cz.

Jakou kuchyni nejraději vaříte a proč?
Nejraději vařím italskou kuchyni. Nejspíš proto, že se jí věnuji již řadu let a dobře se v ní orientuji. Můj oblíbený region je Emilia Romagna, pro mě tam mají nejzajímavější suroviny a skvělou kuchyni.

Co je specialitou vašeho podniku?
Specialitou naší restaurace je samozřejmě pasta a jsem si zcela jist dle prodejnosti a požadavků zákazníků, že nejoblíbenější jsou ručně vyráběné spaghetti alla chitarra amatriciana.

Se kterými surovinami pracujete nejraději a proč?
Nejraději pracuji se surovinami, které si sám nasbírám, natrhám, chytnu na udici, nebo vypěstuji.

Co umíte dle svého mínění nejlépe?
Snažím se vše dělat poctivě a dle svého nejlepšího uvážení. Ale na risotto, na to jsem pes. Špatné, nebo málo krémové mi z kuchyně nikdy neodejde.

Jaká jídla máte nejraději?
Rád jím cokoliv a v jakémkoliv množství. Denně si říkám při obědě, že tohle jídlo je to jídlo, pro které stojí zato být na světě. Nejvíce mě však vždy bude lákat dršťková polévka a kachna se zelím a knedlíkem.

Která restaurace je vaší oblíbenou a proč?
Rád mám restaurace, kde mají chuť dělat jídlo čerstvě a chutně a snaží se zákazníkovi vyjít vstříc. Pak je mi vcelku jedno, jakou kuchyni vaří. Rád si zajdu na českou, někdy thajskou nebo italskou kuchyni.

Nejexotičtější pokrm, s nímž jste se setkal? A nejméně vábný?
Exotický pokrm? Asi pražený škorpión, kobylky či červy. Nejméně vábný pokrm je pro mě mléčná polévka  se škraloupem.

Jaký je váš vztah k české klasice?
Česká kuchyně je pro mě samozřejmě srdcovka a vždy si rád zajdu na dobrou svíčkovou, segedín nebo moravského vrabce.

12. 12. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie