FOODOLOGY

Anketa pro účastníky workshopu na téma Produkty Klasa v gastronomii

Národní značka kvality Klasa, velice dobře vnímaná detailovým odběratelem, segment restaurací  zatím v širší míře neoslovila.

Zájem o to, využívat jejích produktů soustavně mezi kuchaři prakticky neexistuje. Z důvodů, proč tomu tak je, vybíráme následující:

  • – Cena, která ne vždy odpovídá jakosti
  • – Skutečnost, že standardní dodavatelé do gastronomie se značkou nepracují a znamenalo by to dublovat proces objednávání a dodávek
  • – V Makru, které ve svém portfoliu Klasu má široce zastoupenou zatím pracuje v rámci nabídky na webových stránkách, tak, že je možné zatržením označit k publikování právě jen produkty značku nesoucí
  • – Ne vždy dostatečný sortiment, zvlášť v segmentu regionální produkce, chybí především maso – s výjimkou dílčí nabídky drůbeže a uzenin
  • – U jiných produktů naopak až přehuštěná nabídka, zvlášť v pekařských produktech (krom mouky, výrobků z obilí či luštěnin). Mnoho restaurací si pekařskou produkci včetně kuchařské cukrařiny vyrábí samo
  • – Malá informovanost o produkci Klasa, kuchař v záplavě nabídek nemají čas ani prostor je dohledávat jako další možnost
  • – Ne stoprocentní důvěra v to, co produkty nabízejí, pro příliš obecnou definici důvodů jejich ocenění

Díky těmto a dalším důvodům se dílem stírají jednoznačné výhody Klasy. To jest kontrola surovin a postupů před udělením, pravidelné kontroly a obhájení po třech letech i namátkové kontroly v mezidobích.

Nicméně pokud kuchaři budou mít k dispozici snadno dostupný seznam s transparentní nabídkou, včetně cen a referencemi těch, kdo s ní pravidelně pracují, jsou ochotni, i když zatím jen jednorázově, s některými již osvědčenými produkty pracovat.

Výrobky Klasa, které již byly kuchaři použity v realizovaných recepturách a shledány dostatečnými:

  • – Vejce Bio Natur –  Schubert partner a.s.
  • Předměřická mouka pšeničná světlá hladká – Mlýny J. Voženílek, spol. s r.o.
  • – Žampion zahradní – České houby a.s.
  • – Máslo „Tradice z Vysočiny“ 82% – Mlékárna Olešnice, rolnické mlékařské družstvo
  • – Cibule ze Všestar – Vital Czech s.r.o. (krom Klasy drží patnáct odrůd tamní cibule jako jediné i certfikát EU „Chráněná oblast původu“)

Abychom zjistili co nejvíce názorů a důvodů, které mluví pro i proti produktům Klasa, připravili jsme informační video.

Přivítáme, pokud materiál shlédnete a v přiloženém dotazníku velice stručně odpovíte na uvedené otázky. Vaše odpovědi pomohou získat fundovaný náhled na to, jak si Klasa v gastronomii skutečně stojí, případně i to, co by se pro zvýšení její prestiže mezi profesionály dalo a mělo udělat.

Předem děkujeme za spolupráci a rádi vás budeme o výsledcích ankety informovat.

Za Foodology
Milan Ballík

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=bExcf7EknFg[/embedyt]

[ninja_form id=2]

20. 3. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Poklady německých vinic potřetí

Německá vína nové generace tamních vinařů nic neztratila z historicky osvědčených kvalit

Grilovačky startují

RYBA NA GRIL se nazývalo představení produktových novinek společnosti Fjord Bohemia

Velikonoce přinesly jaro do Krkonoš

Hotel Horizont – dominanta Pece pod Sněžkou – se v čase vyprofilovala ve vyhledávané centrum relaxace a odpočinku

Daily Drink

všechny novinky

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům