FOODOLOGY

Anketa pro účastníky workshopu na téma Produkty Klasa v gastronomii

Národní značka kvality Klasa, velice dobře vnímaná detailovým odběratelem, segment restaurací  zatím v širší míře neoslovila.

Zájem o to, využívat jejích produktů soustavně mezi kuchaři prakticky neexistuje. Z důvodů, proč tomu tak je, vybíráme následující:

  • – Cena, která ne vždy odpovídá jakosti
  • – Skutečnost, že standardní dodavatelé do gastronomie se značkou nepracují a znamenalo by to dublovat proces objednávání a dodávek
  • – V Makru, které ve svém portfoliu Klasu má široce zastoupenou zatím pracuje v rámci nabídky na webových stránkách, tak, že je možné zatržením označit k publikování právě jen produkty značku nesoucí
  • – Ne vždy dostatečný sortiment, zvlášť v segmentu regionální produkce, chybí především maso – s výjimkou dílčí nabídky drůbeže a uzenin
  • – U jiných produktů naopak až přehuštěná nabídka, zvlášť v pekařských produktech (krom mouky, výrobků z obilí či luštěnin). Mnoho restaurací si pekařskou produkci včetně kuchařské cukrařiny vyrábí samo
  • – Malá informovanost o produkci Klasa, kuchař v záplavě nabídek nemají čas ani prostor je dohledávat jako další možnost
  • – Ne stoprocentní důvěra v to, co produkty nabízejí, pro příliš obecnou definici důvodů jejich ocenění

Díky těmto a dalším důvodům se dílem stírají jednoznačné výhody Klasy. To jest kontrola surovin a postupů před udělením, pravidelné kontroly a obhájení po třech letech i namátkové kontroly v mezidobích.

Nicméně pokud kuchaři budou mít k dispozici snadno dostupný seznam s transparentní nabídkou, včetně cen a referencemi těch, kdo s ní pravidelně pracují, jsou ochotni, i když zatím jen jednorázově, s některými již osvědčenými produkty pracovat.

Výrobky Klasa, které již byly kuchaři použity v realizovaných recepturách a shledány dostatečnými:

  • – Vejce Bio Natur –  Schubert partner a.s.
  • Předměřická mouka pšeničná světlá hladká – Mlýny J. Voženílek, spol. s r.o.
  • – Žampion zahradní – České houby a.s.
  • – Máslo „Tradice z Vysočiny“ 82% – Mlékárna Olešnice, rolnické mlékařské družstvo
  • – Cibule ze Všestar – Vital Czech s.r.o. (krom Klasy drží patnáct odrůd tamní cibule jako jediné i certfikát EU „Chráněná oblast původu“)

Abychom zjistili co nejvíce názorů a důvodů, které mluví pro i proti produktům Klasa, připravili jsme informační video.

Přivítáme, pokud materiál shlédnete a v přiloženém dotazníku velice stručně odpovíte na uvedené otázky. Vaše odpovědi pomohou získat fundovaný náhled na to, jak si Klasa v gastronomii skutečně stojí, případně i to, co by se pro zvýšení její prestiže mezi profesionály dalo a mělo udělat.

Předem děkujeme za spolupráci a rádi vás budeme o výsledcích ankety informovat.

Za Foodology
Milan Ballík

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=bExcf7EknFg[/embedyt]

[ninja_form id=2]

20. 3. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Zatím poslední Legenda výčepních je od Pinkasů

Bylo jich třináct. Jeden z nich však už bohužel odešel čepovat do nebeské hospody

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

Daily Drink

všechny novinky

České pivo se neztratilo

Osm set osmdesát piv z dvou stovek pivovarů osmnácti zemí

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu