FOODOLOGY

Robert Loos

Anketa mezi šéfkuchaři: Robert Loos, Aromi

Jaký styl kuchyně mají nejraději čeští šéfkuchaři, z jakých surovin nejradši vaří a kam chodí na jídlo, pokud mají čas?

Jakou kuchyni nejraději vaříte a proč?
Mezi mé oblíbené kuchyně patří česká, italská a samozřejmě francouzská kuchyně, ze které pochází mnoho technik úprav.

Co je specialitou vašeho podniku?
Rád bych, aby se jí staly mušle svatého Jakuba s květákem a kakaem.

Se kterými surovinami pracujete nejraději a proč?
S každou surovinou, která je čerstvá, pracuji rád. Nemám vyhraněnou jen nějakou kategorii, ale rád používám třeba zázvor nebo avokádo.

Co umíte dle svého mínění nejlépe?
Pořád se učím, ale rád kombinuji různé ingredience a nebojím se improvizace

Jaká jídla máte nejraději?
Jím vše, maso nemusím mít na jídelníčku denně a mám rád takové ty „hotovky“, jako ledvinky na cibulce, játra…

Která restaurace je vaší oblíbenou a proč?
Restaurace, které vedou či provozují moji bývalí kolegové, protože vím, že za své peníze dostanu to, co očekávám.

Jaký je váš vztah k české klasice?
Mám rád českou klasiku, ale tu, co vařily naše praprababičky, která byla plna chutí a kvalitních surovin. Akorát ji rád odlehčuji od použití mouky, ale sádlo a máslo nechávám.

Silvestrovské menu Roberta Loose najdete zde

12. 12. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice