FOODOLOGY

Robert Loos

Anketa mezi šéfkuchaři: Robert Loos, Aromi

Jaký styl kuchyně mají nejraději čeští šéfkuchaři, z jakých surovin nejradši vaří a kam chodí na jídlo, pokud mají čas?

Jakou kuchyni nejraději vaříte a proč?
Mezi mé oblíbené kuchyně patří česká, italská a samozřejmě francouzská kuchyně, ze které pochází mnoho technik úprav.

Co je specialitou vašeho podniku?
Rád bych, aby se jí staly mušle svatého Jakuba s květákem a kakaem.

Se kterými surovinami pracujete nejraději a proč?
S každou surovinou, která je čerstvá, pracuji rád. Nemám vyhraněnou jen nějakou kategorii, ale rád používám třeba zázvor nebo avokádo.

Co umíte dle svého mínění nejlépe?
Pořád se učím, ale rád kombinuji různé ingredience a nebojím se improvizace

Jaká jídla máte nejraději?
Jím vše, maso nemusím mít na jídelníčku denně a mám rád takové ty „hotovky“, jako ledvinky na cibulce, játra…

Která restaurace je vaší oblíbenou a proč?
Restaurace, které vedou či provozují moji bývalí kolegové, protože vím, že za své peníze dostanu to, co očekávám.

Jaký je váš vztah k české klasice?
Mám rád českou klasiku, ale tu, co vařily naše praprababičky, která byla plna chutí a kvalitních surovin. Akorát ji rád odlehčuji od použití mouky, ale sádlo a máslo nechávám.

Silvestrovské menu Roberta Loose najdete zde

12. 12. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie