FOODOLOGY

Petr Kunc

Anketa mezi šéfkuchaři: Petr Kunc, Salabka

Jaký styl kuchyně mají nejraději čeští šéfkuchaři, z jakých surovin nejradši vaří a kam chodí na jídlo, pokud mají čas?

Jakou kuchyni nejraději vaříte a proč?
Nejraději vařím evropskou kuchyni. Mám k ní nejblíž, protože ji vařím už dlouho, a hlavně je krásně rozmanitá a kombinačně pestrá.

Se kterými surovinami pracujete nejraději a proč?
Nejraději pracuji s čerstvými surovinami, je jedno jakými, protože čerstvost je to nejlepší, co na světě existuje.

Co umíte dle svého mínění nejlépe?
Nerad se chválím, ale myslím si, že nejlépe mi jde maso, ryby a omáčky.

Jaká jídla máte nejraději?
Jím rád všechno, co je dobře vyladěné, a to jak chuťově, tak pokud jde o konzistenci. Potom vůbec nezáleží na tom, co to je.

Která restaurace je vaší oblíbenou a proč?
Mých oblíbených restaurací jsou spousty. Pierre Gagnaire, Tom Aikens, Peter Gilmore a další jsou pro mě umělci, kteří na talíři tvoří umělecké dílo, které má super konzistenci, textury, nápad, vizuál. A o tom to je.

Nejexotičtější pokrm, s nímž jste se setkal? A nejméně vábný?
Thajský královský durian je pro mě nejexotičtější ovoce a zároveň nejméně vábné. Když ho loupete, tak ukrutně zapáchá, až si říkáte „to se fakt jí?“. Ale když ho opravdu začnete jíst, má tak specifickou chuť, že nemůžete přestat.

Jaký je váš vztah k české klasice?
K české klasice mám pozitivní vztah, musí ale být v excelentním provedení.

Silvestrovské menu Petra Kunce najdete zde

12. 12. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie