FOODOLOGY

Petr Kunc

Anketa mezi šéfkuchaři: Petr Kunc, Salabka

Jaký styl kuchyně mají nejraději čeští šéfkuchaři, z jakých surovin nejradši vaří a kam chodí na jídlo, pokud mají čas?

Jakou kuchyni nejraději vaříte a proč?
Nejraději vařím evropskou kuchyni. Mám k ní nejblíž, protože ji vařím už dlouho, a hlavně je krásně rozmanitá a kombinačně pestrá.

Se kterými surovinami pracujete nejraději a proč?
Nejraději pracuji s čerstvými surovinami, je jedno jakými, protože čerstvost je to nejlepší, co na světě existuje.

Co umíte dle svého mínění nejlépe?
Nerad se chválím, ale myslím si, že nejlépe mi jde maso, ryby a omáčky.

Jaká jídla máte nejraději?
Jím rád všechno, co je dobře vyladěné, a to jak chuťově, tak pokud jde o konzistenci. Potom vůbec nezáleží na tom, co to je.

Která restaurace je vaší oblíbenou a proč?
Mých oblíbených restaurací jsou spousty. Pierre Gagnaire, Tom Aikens, Peter Gilmore a další jsou pro mě umělci, kteří na talíři tvoří umělecké dílo, které má super konzistenci, textury, nápad, vizuál. A o tom to je.

Nejexotičtější pokrm, s nímž jste se setkal? A nejméně vábný?
Thajský královský durian je pro mě nejexotičtější ovoce a zároveň nejméně vábné. Když ho loupete, tak ukrutně zapáchá, až si říkáte „to se fakt jí?“. Ale když ho opravdu začnete jíst, má tak specifickou chuť, že nemůžete přestat.

Jaký je váš vztah k české klasice?
K české klasice mám pozitivní vztah, musí ale být v excelentním provedení.

Silvestrovské menu Petra Kunce najdete zde

12. 12. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie