FOODOLOGY

Miroslav Kalina

Anketa mezi šéfkuchaři: Miroslav Kalina, Kalina Cuisine & Vins

Jaký styl kuchyně mají nejraději čeští šéfkuchaři, z jakých surovin nejradši vaří a kam chodí na jídlo, pokud mají čas?

Jakou kuchyni nejraději vaříte a proč?
Nová pražská kuchyně, která vychází z francouzské a české kuchyně. Ale s prvky moderní gastronomie a využitím nových technik.

Co je specialitou vašeho podniku?
Telecí brzlík, telecí tatarák, volně lovené mořské ryby.

Se kterými surovinami pracujete nejraději a proč?
Nejraději pracuji se sezónními surovinami, protože jsou v nejlepší kondici. Obecně rád pracuji s houbami.

Co umíte dle svého mínění nejlépe?
Vychucovat jídla.

Jaká jídla máte nejraději?
Čím jsem starší, tím raději mám větší prasárny. Teplé, mastné a slané:)

Která restaurace je vaší oblíbenou a proč?
Moje nejoblíbenější restaurace je Kalina Cuisine & Vins. Znáte ji?

Nejexotičtější pokrm, s nímž jste se setkal? A nejméně vábný?
Exotice se spíše vyhýbám. Nejzajímavější pokrm byl medvěd. Raději než krokodýla s ananasem si ale dám králíka s mrkví.

Jaký je váš vztah k české klasice?
Dobrého pomálu.

Silvestrovské menu Miroslava Kaliny najdete zde

12. 12. 2016

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie