Anketa mezi šéfkuchaři: Miroslav Kalina, Kalina Cuisine & Vins
Jaký styl kuchyně mají nejraději čeští šéfkuchaři, z jakých surovin nejradši vaří a kam chodí na jídlo, pokud mají čas?
Jakou kuchyni nejraději vaříte a proč?
Nová pražská kuchyně, která vychází z francouzské a české kuchyně. Ale s prvky moderní gastronomie a využitím nových technik.
Co je specialitou vašeho podniku?
Telecí brzlík, telecí tatarák, volně lovené mořské ryby.
Se kterými surovinami pracujete nejraději a proč?
Nejraději pracuji se sezónními surovinami, protože jsou v nejlepší kondici. Obecně rád pracuji s houbami.
Co umíte dle svého mínění nejlépe?
Vychucovat jídla.
Jaká jídla máte nejraději?
Čím jsem starší, tím raději mám větší prasárny. Teplé, mastné a slané:)
Která restaurace je vaší oblíbenou a proč?
Moje nejoblíbenější restaurace je Kalina Cuisine & Vins. Znáte ji?
Nejexotičtější pokrm, s nímž jste se setkal? A nejméně vábný?
Exotice se spíše vyhýbám. Nejzajímavější pokrm byl medvěd. Raději než krokodýla s ananasem si ale dám králíka s mrkví.
Jaký je váš vztah k české klasice?
Dobrého pomálu.