FOODOLOGY

Miroslav Kalina

Anketa mezi šéfkuchaři: Miroslav Kalina, Kalina Cuisine & Vins

Jaký styl kuchyně mají nejraději čeští šéfkuchaři, z jakých surovin nejradši vaří a kam chodí na jídlo, pokud mají čas?

Jakou kuchyni nejraději vaříte a proč?
Nová pražská kuchyně, která vychází z francouzské a české kuchyně. Ale s prvky moderní gastronomie a využitím nových technik.

Co je specialitou vašeho podniku?
Telecí brzlík, telecí tatarák, volně lovené mořské ryby.

Se kterými surovinami pracujete nejraději a proč?
Nejraději pracuji se sezónními surovinami, protože jsou v nejlepší kondici. Obecně rád pracuji s houbami.

Co umíte dle svého mínění nejlépe?
Vychucovat jídla.

Jaká jídla máte nejraději?
Čím jsem starší, tím raději mám větší prasárny. Teplé, mastné a slané:)

Která restaurace je vaší oblíbenou a proč?
Moje nejoblíbenější restaurace je Kalina Cuisine & Vins. Znáte ji?

Nejexotičtější pokrm, s nímž jste se setkal? A nejméně vábný?
Exotice se spíše vyhýbám. Nejzajímavější pokrm byl medvěd. Raději než krokodýla s ananasem si ale dám králíka s mrkví.

Jaký je váš vztah k české klasice?
Dobrého pomálu.

Silvestrovské menu Miroslava Kaliny najdete zde

12. 12. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie