FOODOLOGY

Michal Skalský

Anketa mezi šéfkuchaři: Michal Skalský, Na Hradbách

Jaký styl kuchyně mají nejraději čeští šéfkuchaři, z jakých surovin nejradši vaří a kam chodí na jídlo, pokud mají čas?

Jakou kuchyni nejraději vaříte a proč?
Nejraději vařím burgundskou kuchyni. Perfektně snoubí  jídlo s vínem a hlavně je různorodá.

Co je specialitou vašeho podniku?
Šneci, zvěřina a kohout na víně.

Co umíte dle svého mínění nejlépe?
Největší úspěch mají ryby. Ovšem nekonečný je boj s dodavateli.

Se kterými surovinami pracujete nejraději a proč?
Nejraději pracuji se zvěřinou a potom s dary moře.

Co sám nejraději jíte?
Všechna jídla pokud jsou dobře připravena. Jediné, co úplně nemusím, jsou sladká jídla.

Jaká je vaše oblíbená restaurace a proč?
V České republice jednoznačně restaurace Grand Cru. Je prostě super. Při každé příležitosti dokáže překvapit.

S jakým nejexotičtějším pokrmem jste se setkal? A nejméně vábným?
Celkově největší exotika byla v Thajsku, přes různé červy, housenky, škorpiony. Přitom je tato kuchyně naprosto báječná.

Jaký je váš vztah k české klasice?
Miluji českou kuchyni a jsem na ni patřičně hrdý. Je úžasná.

12. 12. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie