FOODOLOGY

Michal Skalský

Anketa mezi šéfkuchaři: Michal Skalský, Na Hradbách

Jaký styl kuchyně mají nejraději čeští šéfkuchaři, z jakých surovin nejradši vaří a kam chodí na jídlo, pokud mají čas?

Jakou kuchyni nejraději vaříte a proč?
Nejraději vařím burgundskou kuchyni. Perfektně snoubí  jídlo s vínem a hlavně je různorodá.

Co je specialitou vašeho podniku?
Šneci, zvěřina a kohout na víně.

Co umíte dle svého mínění nejlépe?
Největší úspěch mají ryby. Ovšem nekonečný je boj s dodavateli.

Se kterými surovinami pracujete nejraději a proč?
Nejraději pracuji se zvěřinou a potom s dary moře.

Co sám nejraději jíte?
Všechna jídla pokud jsou dobře připravena. Jediné, co úplně nemusím, jsou sladká jídla.

Jaká je vaše oblíbená restaurace a proč?
V České republice jednoznačně restaurace Grand Cru. Je prostě super. Při každé příležitosti dokáže překvapit.

S jakým nejexotičtějším pokrmem jste se setkal? A nejméně vábným?
Celkově největší exotika byla v Thajsku, přes různé červy, housenky, škorpiony. Přitom je tato kuchyně naprosto báječná.

Jaký je váš vztah k české klasice?
Miluji českou kuchyni a jsem na ni patřičně hrdý. Je úžasná.

12. 12. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice