Anketa mezi šéfkuchaři: Michal Skalský, Na Hradbách
Jaký styl kuchyně mají nejraději čeští šéfkuchaři, z jakých surovin nejradši vaří a kam chodí na jídlo, pokud mají čas?
Jakou kuchyni nejraději vaříte a proč?
Nejraději vařím burgundskou kuchyni. Perfektně snoubí jídlo s vínem a hlavně je různorodá.
Co je specialitou vašeho podniku?
Šneci, zvěřina a kohout na víně.
Co umíte dle svého mínění nejlépe?
Největší úspěch mají ryby. Ovšem nekonečný je boj s dodavateli.
Se kterými surovinami pracujete nejraději a proč?
Nejraději pracuji se zvěřinou a potom s dary moře.
Co sám nejraději jíte?
Všechna jídla pokud jsou dobře připravena. Jediné, co úplně nemusím, jsou sladká jídla.
Jaká je vaše oblíbená restaurace a proč?
V České republice jednoznačně restaurace Grand Cru. Je prostě super. Při každé příležitosti dokáže překvapit.
S jakým nejexotičtějším pokrmem jste se setkal? A nejméně vábným?
Celkově největší exotika byla v Thajsku, přes různé červy, housenky, škorpiony. Přitom je tato kuchyně naprosto báječná.
Jaký je váš vztah k české klasice?
Miluji českou kuchyni a jsem na ni patřičně hrdý. Je úžasná.