FOODOLOGY

Michal Černý

Anketa mezi šéfkuchaři: Michal Černý, Story Restaurant & Café

Jaký styl kuchyně mají nejraději čeští šéfkuchaři, z jakých surovin nejradši vaří a kam chodí na jídlo, pokud mají čas?

Jakou kuchyni nejraději vaříte a proč?
Nejblíž je mi moderní francouzská kuchyně a baví mne nejvíc. Ale jsem otevřený všem kuchyním a pořád se rád učím, což v gastronomii je nekonečná záležitost.

Co je specialitou vašeho podniku?
Nemáme asi úplně speciality, ale co máme od otevření a na co se lidé rádi vracejí, to je selečí bok. To je asi jediné, co držíme na menu delší dobu, i když ho pravidelně měníme dle sezóny podle dostupnosti surovin.

Se kterými surovinami pracujete nejraději a proč?
Baví mě práce s jakoukoliv surovinou.

Co umíte dle svého mínění nejlépe?
Co máme opravdu asi dobré, tak jsou naše šťávy. A možná i naše práce se zeleninou je zajímavá.

Jaká jídla máte nejraději?
Rád ochutnávám pořád něco nového. Rád jím asijskou kuchyni. Asi i proto, že jsem se k ní zatím moc nedostal, co se týče vaření. Tak ji aspoň poznávám na talíři:-)

Která restaurace je vaší oblíbenou a proč?
Fera at Claridges, Londýn – patrně nejlepší restaurace, kde jsem zatím byl.

Nejexotičtější pokrm, s nímž jste se setkal? A nejméně vábný?
Neumím úplně odpovědět, zatím jsem se s ničím zaznamenáníhodným nesetkal.

Jaký je váš vztah k české klasice?
Nejsem úplně kamarád typické české klasiky, přijde mi velmi nevyvážená. Ale neznamená to, že si občas nedám nebo mi nechutná. Co týče moderní české kuchyně, tak se dají vytvořit velmi zajímavá jídla, co mohou hosta bavit anebo udělat typickou českou klasiku zajímavou.

12. 12. 2016

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie