FOODOLOGY

Miroslav Grusz

Anketa mezi šéfkuchaři: Michal Grusz, MG

Jaký styl kuchyně mají nejraději čeští šéfkuchaři, z jakých surovin nejradši vaří a kam chodí na jídlo, pokud mají čas?

Jakou kuchyni nejraději vaříte a proč?
Italskou a českou.

Co je specialitou vašeho podniku?
Vejce vařené při 63°C s brzlíkem, černým kořenem a sezónními lanýži a grilovaná chobotnice s cizrnovým pyré a rajčaty datterino.

Se kterými surovinami pracujete nejraději a proč?
Miluji všechny suroviny, jen asi hmyz není můj oblíbený.

Jaká jídla máte nejraději?
Jednoduchá. Pokud jsou s nápadem, o to raději.

Jaká je vaše oblíbená restaurace a proč?
Největší gastronomický zážitek pro mě zatím byla návštěva v Madonnina del Pescatore Moreno Cedroni (Marzocca di Senigallia, Ancona). Kdo si tam najde cestu, nejspíš mi dá za pravdu.

Nejexotičtější pokrm, s nímž jste se setkal? A nejméně vábný?
Asi celkově thajská kuchyně. Při mém působení ve Švýcarsku byla jedna z hotelových restaurací thajská, pouze s thajským personálem a třikrát v týdnu závozy přímo z Thajska. Nejméně vábným je asi nemocniční strava.

Jaký je váš vztah k české klasice?
Velmi kladný, miluji českou kuchyni.

12. 12. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Poklady německých vinic potřetí

Německá vína nové generace tamních vinařů nic neztratila z historicky osvědčených kvalit

Grilovačky startují

RYBA NA GRIL se nazývalo představení produktových novinek společnosti Fjord Bohemia

Velikonoce přinesly jaro do Krkonoš

Hotel Horizont – dominanta Pece pod Sněžkou – se v čase vyprofilovala ve vyhledávané centrum relaxace a odpočinku

Daily Drink

všechny novinky

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům