Anketa mezi šéfkuchaři: Michal Grusz, MG
Jaký styl kuchyně mají nejraději čeští šéfkuchaři, z jakých surovin nejradši vaří a kam chodí na jídlo, pokud mají čas?
Jakou kuchyni nejraději vaříte a proč?
Italskou a českou.
Co je specialitou vašeho podniku?
Vejce vařené při 63°C s brzlíkem, černým kořenem a sezónními lanýži a grilovaná chobotnice s cizrnovým pyré a rajčaty datterino.
Se kterými surovinami pracujete nejraději a proč?
Miluji všechny suroviny, jen asi hmyz není můj oblíbený.
Jaká jídla máte nejraději?
Jednoduchá. Pokud jsou s nápadem, o to raději.
Jaká je vaše oblíbená restaurace a proč?
Největší gastronomický zážitek pro mě zatím byla návštěva v Madonnina del Pescatore Moreno Cedroni (Marzocca di Senigallia, Ancona). Kdo si tam najde cestu, nejspíš mi dá za pravdu.
Nejexotičtější pokrm, s nímž jste se setkal? A nejméně vábný?
Asi celkově thajská kuchyně. Při mém působení ve Švýcarsku byla jedna z hotelových restaurací thajská, pouze s thajským personálem a třikrát v týdnu závozy přímo z Thajska. Nejméně vábným je asi nemocniční strava.
Jaký je váš vztah k české klasice?
Velmi kladný, miluji českou kuchyni.