FOODOLOGY

Miroslav Grusz

Anketa mezi šéfkuchaři: Michal Grusz, MG

Jaký styl kuchyně mají nejraději čeští šéfkuchaři, z jakých surovin nejradši vaří a kam chodí na jídlo, pokud mají čas?

Jakou kuchyni nejraději vaříte a proč?
Italskou a českou.

Co je specialitou vašeho podniku?
Vejce vařené při 63°C s brzlíkem, černým kořenem a sezónními lanýži a grilovaná chobotnice s cizrnovým pyré a rajčaty datterino.

Se kterými surovinami pracujete nejraději a proč?
Miluji všechny suroviny, jen asi hmyz není můj oblíbený.

Jaká jídla máte nejraději?
Jednoduchá. Pokud jsou s nápadem, o to raději.

Jaká je vaše oblíbená restaurace a proč?
Největší gastronomický zážitek pro mě zatím byla návštěva v Madonnina del Pescatore Moreno Cedroni (Marzocca di Senigallia, Ancona). Kdo si tam najde cestu, nejspíš mi dá za pravdu.

Nejexotičtější pokrm, s nímž jste se setkal? A nejméně vábný?
Asi celkově thajská kuchyně. Při mém působení ve Švýcarsku byla jedna z hotelových restaurací thajská, pouze s thajským personálem a třikrát v týdnu závozy přímo z Thajska. Nejméně vábným je asi nemocniční strava.

Jaký je váš vztah k české klasice?
Velmi kladný, miluji českou kuchyni.

12. 12. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Hody pod pod okny Primase českého

Jakkoliv Masopust ztratil mnoho ze svého významu, jeho až bujaré oslavy trvají

Italské námluvy při svíčkách

O tom, jaká má být noc lásky vědí asi nejvíce Italové

S Itálií v krvi

Denně chystá Tomáš Mykytyn tradiční, stále však živé pecky italské kuchyně v historickém podzemí měšťanského domu na Starém Městě

Daily Drink

všechny novinky

České pivo se neztratilo

Osm set osmdesát piv z dvou stovek pivovarů osmnácti zemí

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu