FOODOLOGY

Miroslav Grusz

Anketa mezi šéfkuchaři: Michal Grusz, MG

Jaký styl kuchyně mají nejraději čeští šéfkuchaři, z jakých surovin nejradši vaří a kam chodí na jídlo, pokud mají čas?

Jakou kuchyni nejraději vaříte a proč?
Italskou a českou.

Co je specialitou vašeho podniku?
Vejce vařené při 63°C s brzlíkem, černým kořenem a sezónními lanýži a grilovaná chobotnice s cizrnovým pyré a rajčaty datterino.

Se kterými surovinami pracujete nejraději a proč?
Miluji všechny suroviny, jen asi hmyz není můj oblíbený.

Jaká jídla máte nejraději?
Jednoduchá. Pokud jsou s nápadem, o to raději.

Jaká je vaše oblíbená restaurace a proč?
Největší gastronomický zážitek pro mě zatím byla návštěva v Madonnina del Pescatore Moreno Cedroni (Marzocca di Senigallia, Ancona). Kdo si tam najde cestu, nejspíš mi dá za pravdu.

Nejexotičtější pokrm, s nímž jste se setkal? A nejméně vábný?
Asi celkově thajská kuchyně. Při mém působení ve Švýcarsku byla jedna z hotelových restaurací thajská, pouze s thajským personálem a třikrát v týdnu závozy přímo z Thajska. Nejméně vábným je asi nemocniční strava.

Jaký je váš vztah k české klasice?
Velmi kladný, miluji českou kuchyni.

12. 12. 2016

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie