FOODOLOGY

Restaurace Adore

Adore musíte zbožňovat, nebo nenávidět. Šokující podnik oživuje Panskou pasáž

Nová restaurace Adore ve futuristickém hávu přináší do centra Prahy fúzi asijské a evropské kuchyně.

Panská pasáž u pražského Ovocného trhu dosud tak trochu zůstávala za očekáváním, s nímž byla otevřena. Častá změna podniků, především gastronomických, jejímu renomé příliš neprospělo. Zlomovým počinem slibuje být otevření nové restaurace Adore. Efektní futuristický interiér, odvážně kombinovaný s historickými dřevěnými stropy, probouzí zvědavost stejně jako vyzývavé menu.

Jídelní lístek připravovaný šéfkuchařem Fabienem Gaillym se zaměřuje na fúzi asijské a evropské kuchyně. Mezi předkrmy tak narazíte jak na špičaté zelí s marinovanými jablky Granny Smith, jablečným octem, karamelizovanými pekanovými ořechy, kozím sýrem a coppou, tak na salát wakame s chipsy z řas nori a sezamovým glazé.

Podobné zážitky nabízejí hlavní chody, jako je pečený holub s bramborovo-celerovým pyré, fazolkami edemame a omáčkou teriyaki, či asijské červené kari s flank steakem sous-vide, maki rolkami z jasmínové rýže a zeleným salátem.

Spojení až panikózního interiéru se silným asijským akcentem nabídky zatím pražské gastronomické scéně chybělo. Je otázkou, nakolik tento koncept osloví konzervativní část společnosti mlsných. První ohlasy mladých lidí však svědčí o tom, že se majitelé restaurace Adore přesně trefili do mezery na trhu pro ty, kdo si v provokacích všeho druhu libují.

16. 11. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie