Adore musíte zbožňovat, nebo nenávidět. Šokující podnik oživuje Panskou pasáž
Nová restaurace Adore ve futuristickém hávu přináší do centra Prahy fúzi asijské a evropské kuchyně.
Panská pasáž u pražského Ovocného trhu dosud tak trochu zůstávala za očekáváním, s nímž byla otevřena. Častá změna podniků, především gastronomických, jejímu renomé příliš neprospělo. Zlomovým počinem slibuje být otevření nové restaurace Adore. Efektní futuristický interiér, odvážně kombinovaný s historickými dřevěnými stropy, probouzí zvědavost stejně jako vyzývavé menu.
Jídelní lístek připravovaný šéfkuchařem Fabienem Gaillym se zaměřuje na fúzi asijské a evropské kuchyně. Mezi předkrmy tak narazíte jak na špičaté zelí s marinovanými jablky Granny Smith, jablečným octem, karamelizovanými pekanovými ořechy, kozím sýrem a coppou, tak na salát wakame s chipsy z řas nori a sezamovým glazé.
Podobné zážitky nabízejí hlavní chody, jako je pečený holub s bramborovo-celerovým pyré, fazolkami edemame a omáčkou teriyaki, či asijské červené kari s flank steakem sous-vide, maki rolkami z jasmínové rýže a zeleným salátem.
Spojení až panikózního interiéru se silným asijským akcentem nabídky zatím pražské gastronomické scéně chybělo. Je otázkou, nakolik tento koncept osloví konzervativní část společnosti mlsných. První ohlasy mladých lidí však svědčí o tom, že se majitelé restaurace Adore přesně trefili do mezery na trhu pro ty, kdo si v provokacích všeho druhu libují.
- Restaurace Adore
- Restaurace Adore
- Restaurace Adore
- Restaurace Adore
- Restaurace Adore
- Restaurace Adore