FOODOLOGY

… a přece se vaří!

Variety labužnických nabídek jsou příjemnou náplastí, která dát alespoň jednou denně zapomenout na v pohostinství nekoncepční a nikam nevedoucí konání vlády

V programech restauračních okének se stále houšť objevují zajímavá jídla. Ještě naposled se ohlédneme zpět, kde se objevilo něco, co potěšilo mlsné.
Králičí stehno s omáčkou z francouzské hořčice, široké nudle s petrželovým máslem bylo jedno z lákavých obědových témat okénka v Tiskárně. Určitě vybočuje z řady krmí, podobných si všude jako jednovaječná dvojčata.
Chytlavý byl jistě i trochu eklektický recept Jana Punčocháře v meníčku o posledním únorovém víkendu. Ravioly plněné telecí hlavou, a tymiánové velouté puncovaly škvarky z domácího uzeného. Možná si to nedopřál každý, ale kdo ano, neprohloupil…

Hlavu zvedají i podniky mimopražské. Ostravské Moss Bistro vyrukovalo už v únoru s thajskými drunken noodles neboli Pad Kee Mao – svěže pikantní variací širokých rýžových nudlí se zeleninou a kuřecím masem, bazalkou a mátou. Lehkost a bábel exotických chutí činí asijské kreace stále více přitažlivými.
Mucholapkou na mlsné jsou tematické dny U Jiskrů. Koncem února se tam otevřelo Knedlíkové nebe. Oči přecházely a sliny se sbíhaly nad jídly, z nichž bylo vpravdě těžké si vybrat. Kdo se nakonec nedobral rozhodnutí mezi hlavními chody, lovil v dezertech. Tvarohové knedlíčky s marcipánem, borůvkovým žahourem a pomerančovým olejem byl báječnou více než náhradou některého z hlaváků.

Příště  končíme s ilustračním otáčením se zpět. Snahu restaurací prokázalo zcela jasně. Naopak budeme hledět dopředu, na to jakou útěchu nám restaurace nabídnou. Jakkoliv jsou možnosti pohybu omezené, přece jen  vždy platilo a bude platit jedno: když člověk ví, co chce, dokáže i nemožné. Zvlášť jde-li o dobrou krmi…

6. 3. 2021

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie