… a přece se vaří!
Variety labužnických nabídek jsou příjemnou náplastí, která dát alespoň jednou denně zapomenout na v pohostinství nekoncepční a nikam nevedoucí konání vlády
V programech restauračních okének se stále houšť objevují zajímavá jídla. Ještě naposled se ohlédneme zpět, kde se objevilo něco, co potěšilo mlsné.
Králičí stehno s omáčkou z francouzské hořčice, široké nudle s petrželovým máslem bylo jedno z lákavých obědových témat okénka v Tiskárně. Určitě vybočuje z řady krmí, podobných si všude jako jednovaječná dvojčata.
Chytlavý byl jistě i trochu eklektický recept Jana Punčocháře v meníčku o posledním únorovém víkendu. Ravioly plněné telecí hlavou, a tymiánové velouté puncovaly škvarky z domácího uzeného. Možná si to nedopřál každý, ale kdo ano, neprohloupil…
- králík v hořčičné omáčce
- ravioly s telecí hlavou
Hlavu zvedají i podniky mimopražské. Ostravské Moss Bistro vyrukovalo už v únoru s thajskými drunken noodles neboli Pad Kee Mao – svěže pikantní variací širokých rýžových nudlí se zeleninou a kuřecím masem, bazalkou a mátou. Lehkost a bábel exotických chutí činí asijské kreace stále více přitažlivými.
Mucholapkou na mlsné jsou tematické dny U Jiskrů. Koncem února se tam otevřelo Knedlíkové nebe. Oči přecházely a sliny se sbíhaly nad jídly, z nichž bylo vpravdě těžké si vybrat. Kdo se nakonec nedobral rozhodnutí mezi hlavními chody, lovil v dezertech. Tvarohové knedlíčky s marcipánem, borůvkovým žahourem a pomerančovým olejem byl báječnou více než náhradou některého z hlaváků.
- thai drunken noodles
- knedlíčky s marcipánem
Příště končíme s ilustračním otáčením se zpět. Snahu restaurací prokázalo zcela jasně. Naopak budeme hledět dopředu, na to jakou útěchu nám restaurace nabídnou. Jakkoliv jsou možnosti pohybu omezené, přece jen vždy platilo a bude platit jedno: když člověk ví, co chce, dokáže i nemožné. Zvlášť jde-li o dobrou krmi…