FOODOLOGY

Salabka

Zabijačka v Salabce. S jitrnicemi, ovarem i vejmrdou

Pražská restaurace Salabka v Troji se od 17. do 29. ledna promění v oázu pro milovníky tradiční české zabijačky.

Lákavý program připravil pro hosty tým znovuzrozené Salabky. Na dny 17. až 29. ledna připravil Petr Kunc s týmem restaurace v rámci obědového menu nabídku snad všech zabijačkových specialit. Po oba víkendy bude navíc ve zmíněném termínu (to jest 21., 22., 28. a 29. ledna) na nádvoří areálu přítomen řezník, který hostům předvede přípravu největších hitů z repertoáru vepřových hodů. Vyrábět bude jitrnice, tlačenku, k mání bude ovar, „prdelačka“ nebo dnes už téměř neviděná vejmrda. Domů si navíc můžete odnést výslužku, ať v podobě jednotlivých produktů, nebo celého zabijačkového boxu lahůdek dle vlastního výběru.

Kromě speciálního jídelníčku budou hosté Salabky moci ochutnat vína a slušný sortiment ovocných pálenek, obojí z vlastní produkce. Chybět nebude ani svařák nebo grog, Když si k tomu připočtete kouzelné prostředí areálu situovaného uprostřed vinice, vyjde z toho možnost báječné relaxace.

 

Obědové menu

Předkrm a polévka
prdelačka, vepřové maso, kroupy, majoránka 115 Kč
světlá tlačenka, kompresovaná červená cibule, nakládaná kořenová zelenina, octové želé, petržel 125 Kč
ovar z vepřového kolena, vejmrda, římský salát, hořčice, domácí pečivo 160 Kč
zimní salát, mix listů, topinambur, barevná řepa a ředkev, nakládaná dýně, růžičková kapusta, kaki, marinované kešu, emulze z červené řepy 130/230 Kč

Hlavní chod
pošírovaný platýz, topinambur, chutney z červené řepy, fenykl, bramborové consomé 340 Kč
jelítko a jitrnice, lepenice, pažitka, little gem, mrkev, křen, jablko, hrozinky, cider jus 235 Kč
vepřový bůček, prejt, cibulová marmeláda, červené zelí, bylinkové válečky, jus z černého piva 265 Kč
bramborové rizoto, houby, romanesco, nakládaná dýně, parmazán 225 Kč

Dezert
buchta s povidly, domácí našlehané kakao 120 Kč
perník, kokos, lískové ořechy, višňový sorbet, jablkovo-rozmarýnová espuma 120 Kč
výběr z domácích zmrzlin a sorbetů dle denní nabídky (2 kopečky) 95

Tříchodové menu za 450 Kč

Předkrm
světlá tlačenka, kompresovaná červená cibule, nakládaná kořenová zelenina, octové želé, petržel,
nebo ovar z vepřového kolena, vejmrda, římský salát, hořčice, domácí pečivo

Hlavní chod
pošírovaný platýz topinambur, chutney z červené řepy, fenykl, bramborové consomé,
nebo jelítko a jitrnice, lepenice, pažitka, little gem, mrkev, křen, jablko, hrozinky, cider jus,
nebo vepřový bůček, prejt, cibulová marmeláda, červené zelí, bylinkové válečky, jus z černého piva

Dezert
buchta s povidly, domácí našlehané kakao,
nebo perník, kokos, lískové ořechy, višňový sorbet, jablkovo-rozmarýnová espuma

11. 1. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice