FOODOLOGY

Vyletněný Ungelt

Vzácně lákavá je představa léta, jak ji prezentuje ve svém menu Petr John v Ungeltu

Jde o podnik vysokého ranku se zvláštním zaměřením na ryby a mořské plody. Jeho nabídka podle toho také vyhlíží. Lahodný tartar z Jakubek, polévka ze Sauvignonu, po které se hosté utloukají, a dlaší nevšední chody. Všimněte si také párování s víny, není ledajaké.
Navrch vás čeká oslovující prostředí, z kterého mluví doba jedné z nejslavnějších etap českých dějin.
Pokud si tedy chcete vyšperkovat návštěvu metropole nebo užít kouzelný večer, potom Ungelt je k tomu nejvhodnější místo. A ve spojení se šéfkuchařovým menu dvojnásob.
Co na vás ve středověkém Týnu z rukou Petra Johna čeká?
– tartar z mušlí svatého Jakuba, tygří kreveta mi-cuit, zmrzlina z uzené makrely
Mersault Les Tillets
– polévka Sauvignon blanc, trhaná karotka, stročky
Sauvignon blanc, Côtes de Gascogne
– gratinovaní šneci po burgundsku v talíři horké mořské soli
Chablis Domaine de Chaude Ecuelle
– kačeří Magret de Canard, kroketa z kachních stehen, hlíva královská, černý česnek
Corbiéres Chateau la Bastide, Languedoc
– 72 hodin tažený bok & panenka z českého čuníka, hrášek a houbička z mrkve
Domaine Jean Gardies Mas las Cabes rosé, Côtes du Roussillon
– chlazená polévka z bílé čokolády & karamelová zmrzlina s Fleur de Sel
Chateau Peyron 2002, Bordeaux, Sauternes

8. 7. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Na Žofín opět připluje tuňák

Milovníci tuňáka radujte se! Už v neděli 21. července zahájí Stáňa Marková za grilem další tuňákobraní

Italské léto Tomáše Juříka

Letní aktualizaci menu připravil i šéfkuchař restaurace La Finestra. Ovšem vydal se poněkud jiným směrem

Vyletněný Ungelt

Vzácně lákavá je představa léta, jak ji prezentuje ve svém menu Petr John v Ungeltu

Daily Drink

všechny novinky

Segafredo – čtvrt století italské kávy na našem trhu

Česká kávová kultura prošla v posledních pětadvaceti letech velikou změnou. Jednnou z těch, kdo přitom sehráli významnou roli byla společnost Segafredo Zanetti. A je tomu tak stále

Svijanští na vavřínech nespí

Do již tak početné sbírky titulů a ocenění svijanských piv přibyly další dva. Na soutěži International Craft Beer Award v německém Neustadt an der Weinstraße se o to postaraly Svijanská Kněžna 13 % a Svijanský Máz 11 %

Pivovar Svijany – 455 let poté

Jaroslav z Vartemberka, Jáchym Ondřej Šlik, Valdštejnové, Rohanové, ani sládek Antonín Kratochvíle nemohli mít ani nejmenší tuchy. O tom, že z pivovaru, o němž je zmínka už roku 1564 který měli postupně v držení, vyroste jednou široko daleko vyhlášený podnik s vyhledávaným sortimentem znamenitých, rázovitých piv