FOODOLOGY

Pstruh, hrášek, kaviár, ředkvička

Velikonoce v home by Unic: řeřicha, pstruh s kaviárem a jehně

Restaurace pražského hotelu Unic v Petrské čtvrti přichází s novým menu.

Velikonoce s vůní mladého masa a bylinek můžete prožít v pražské restauraci home by UNIC. Šéfkuchař Petr Šmrha v podniku nacházejícím se nedaleko Florence už před časem nastavil koncept české kuchyně, která co možná nejvíc využívá produkty tuzemských farmářů. Menu rozdělené podle místa původu surovin – Jezero a řeka, Statek nebo Les a louka – navíc mohou doprovodit vnímavě zvolená vína, jež mají za cíl pokrmům dodat patřičnou noblesu.

Od 29. března do 8. dubna mohou hosté restaurace okusit, jak si Šmrha představuje velikonoční stůl. Mladé maso – ať už kuřátko, nebo jehněčí – chuťově umocňují zdařilé nádivky nebo je obklopují bylinky s jarní silou mládí.

Velikonoční menu v home by Unic naznačuje, kterak se česká tradice dokáže převléci do současného hávu. A daří se mu to velmi slušně.

Velikonoční menu v home by Unic:
Řeřichová polévka, sušený žloutek
Pstruh, hrášek, kaviár, ředkvička
Jarní kuřátko, kopřivy, nádivka, jarní cibulka
Jehněčí krk, špenát, pastinák, máta

8. 3. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice