FOODOLOGY

Candát v kmínovém těstíčku s citronovo-křenovou omáčkou a vlažným bramborovým salátem

Vánoce v Mlýnci s kaviárem, candátem i slunečnicovými semínky

Pražská restaurace na Novotného lávce představila své vánoční menu.

To, že šéfkuchař Marek Šáda změnil hřiště a působí nyní především v Bellevue, nijak neovlivnilo jeho péči o Mlýnec. Nejlépe je to vidět na vánočním menu, které pro sesterskou restauraci připravil. Lehké, provokativní, nadité chutěmi i budící laskominy.

Čtyřchodové menu odstartuje domácí kuřecí šunka s celerovým salátem, brusinkovým gelem a slunečnicovými semínky. Po ní přijde na řadu variace na rybí polévku v podobě krému z jeruzalémských artyčoků s uzeným pstruhem lososovitým, kaviárem a smaženým žloutkem.

Hlavním chodem evokujícím náladu nejpůsobivějších svátků roku je candát v kmínovém těstíčku s citronovo-křenovou omáčkou a vlažným bramborovým salátem a na závěr přijde tradiční francouzská vánoční pochoutka – roláda „bûche de Nöel“ s čokoládou, marcipánem, kokosem, pomerančem a badyánem.

Recenzi restaurace Mlýnec čtěte zde

23. 11. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice