FOODOLOGY

Hergetova Cihelna

Vánoce v Hergetově Cihelně přinesou krevety, kaviár a perličku

Šéfkuchař Hergetovy Cihelny Vojtěch Václavík připravil na svátky neotřelé menu.

Minimum inspirace si v českých Vánocích vzal šéfkuchař Vojtěch Václavík z Hergetovy Cihelny. Snad u vědomí toho, že hosty podniku ve dnech 24. až 26. prosince budou patrně povýtce turisté, připravil nabídku schůdnou pro většinu cizozemců. V menu se objeví dary moře, perlička i hruška s višněmi ve vanilkové omáčce. Ti, kteří si Vánoce bez kapra dovedou představit, přivítají Václavíkovu variantu s povděkem.

Vánoční menu podle Vojtěcha Václavíka:
Koktejl z arktických krevet, křupavý chléb, estragonová majonéza, jablko a křen
Zauzený kaviár z lososovitého pstruha, bramborové rösti, šalotka a koprový olej
Pečené prso a kroketa z perličky, růžičková kapusta, květákové pyré a tymiánová šťáva
V medu a brandy pošírovaná hruška, vanilková omáčka, višně a kaštanová zmrzlina

17. 12. 2017

Daily Meal

všechny novinky
Château Le Puy

Nejlepší burgundské z Bordeaux: Château Le Puy ve Finestře

Ne zcela všední degustace se konala v květnu v restauraci La Finestra in Cucina. Při večeři, atraktivní po všech stránkách, se spojila kuchyně pražské oázy gurmánů s Château Le Puy.

Melounový salát s fetou (La Loca)

Léto na talířích restaurací: melouny, kachní burgery i řepné gazpacho

Snad ve všech restauracích střední a vyšší třídy šéfkuchaři vyrukovali s prázdninovými meníčky. Snaží se nabídnout krmě, které osvěží a zachutnají i v parných dnech.

Kozlovna

Na ráně teče Kozel. Kozloven už jsou přes čtyři desítky

Čtyřicátá první Kozlovna přivítala hosty v Drahobejlově ulici ve Vysočanech, Na ráně