FOODOLOGY

Hergetova Cihelna

Vánoce v Hergetově Cihelně přinesou krevety, kaviár a perličku

Šéfkuchař Hergetovy Cihelny Vojtěch Václavík připravil na svátky neotřelé menu.

Minimum inspirace si v českých Vánocích vzal šéfkuchař Vojtěch Václavík z Hergetovy Cihelny. Snad u vědomí toho, že hosty podniku ve dnech 24. až 26. prosince budou patrně povýtce turisté, připravil nabídku schůdnou pro většinu cizozemců. V menu se objeví dary moře, perlička i hruška s višněmi ve vanilkové omáčce. Ti, kteří si Vánoce bez kapra dovedou představit, přivítají Václavíkovu variantu s povděkem.

Vánoční menu podle Vojtěcha Václavíka:
Koktejl z arktických krevet, křupavý chléb, estragonová majonéza, jablko a křen
Zauzený kaviár z lososovitého pstruha, bramborové rösti, šalotka a koprový olej
Pečené prso a kroketa z perličky, růžičková kapusta, květákové pyré a tymiánová šťáva
V medu a brandy pošírovaná hruška, vanilková omáčka, višně a kaštanová zmrzlina

17. 12. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Café Buddha představuje nové menu: Vietnam, Kambodža, Bali i Kérala

Asijská kuchyně v Balbínově ulici dostává nový impulz. Jídelní lístek se bude měnit minimálně jednou za měsíc.

Hvězdné války v Bellevue: Musso versus Sanjou

V pražské restauraci Bellevue se od 10. do 14. dubna střetávají věhlasní šéfkuchaři. Francie versus Itálie.

Spices

Nové menu ve Spices: více koření a autentičtější chutě

Šéfkuchař Stephen Senewiratne se vrátil do hotelu Mandarin Oriental a v tamní restauraci předvádí, jak se vaří v Asii.