FOODOLOGY

Hergetova Cihelna

Vánoce v Hergetově Cihelně přinesou krevety, kaviár a perličku

Šéfkuchař Hergetovy Cihelny Vojtěch Václavík připravil na svátky neotřelé menu.

Minimum inspirace si v českých Vánocích vzal šéfkuchař Vojtěch Václavík z Hergetovy Cihelny. Snad u vědomí toho, že hosty podniku ve dnech 24. až 26. prosince budou patrně povýtce turisté, připravil nabídku schůdnou pro většinu cizozemců. V menu se objeví dary moře, perlička i hruška s višněmi ve vanilkové omáčce. Ti, kteří si Vánoce bez kapra dovedou představit, přivítají Václavíkovu variantu s povděkem.

Vánoční menu podle Vojtěcha Václavíka:
Koktejl z arktických krevet, křupavý chléb, estragonová majonéza, jablko a křen
Zauzený kaviár z lososovitého pstruha, bramborové rösti, šalotka a koprový olej
Pečené prso a kroketa z perličky, růžičková kapusta, květákové pyré a tymiánová šťáva
V medu a brandy pošírovaná hruška, vanilková omáčka, višně a kaštanová zmrzlina

17. 12. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Lisabon není jen bacalhau a vinho verde

Portugalská metropole se chlubí autentickou kuchyní založenou na plodech moře. A také rodinným hotelem Martinhal, kde se umějí postarat o děti.

Prague Wine Week 2018

Startuje pražský festival vína: excelentní etikety a meníčka na míru

Desátý Prague Wine Week 2018 se koná od 22. do 28. ledna. Vrcholem bude galadegustace v Jalta Boutique hotelu na Václavském náměstí.

Vrcholná kulinarie v Praze: kozí kefír s medovinou a holubí étouffée

Koncert v O2 Aréně pro osm rukou a sedm michelinských hvězd tuzemským gurmetům ukázal, jak mohou vypadat vrcholné gastronomické akce. Počin Eight Hands se v Česku konal poprvé.