FOODOLOGY

Vánoce v Deer: smažený kapr s karbanátkem i perníčky s punčovou zmrzlinou

Podmanivá vánoční tradice zpestřená novými trendy v kouzelném prostředí na Starém Městě, to je vánoční nabídka restaurace Deer.

Hodláte-li prožít některý z vánočních večerů nebo přímo večer Štědrý v restauraci, potom je Deer jednou z možností. Historizující interiér v jedné místnosti, současněji pojatá zimní zahrada v kouzelném vnitrobloku, k tomu tradiční menu s efektními vstupy současných trendů připravené Jiřím Eberlem. To vše uspokojí vyznavače tradic stejně jako potěší ty, kdo se nebrání zajímavým novinkám.

V rybí polévce najdete bylinkový svítek, který rozšíří mantinely nám důvěrně známých chutí. Kapra probudí k vyšší živosti sousta nakládaná zelenina s decentním důrazem. Ty, kdo rybu nemusejí, přiláká vídeňský telecí řízek s klasickým bramborovým salátem.

To vše, nabízeno v prostředí vrcholné elegance, servírováno pozorným personálem, navíc doprovázeno báječnými víny z bohatě zásobeného sklepa, bude jistě velkým zážitkem pro každého, kdo ve dnech 23. 12 až 26.12. do podmanivé restaurace v Michalské ulici zavítá.

Vánoce v Deer:
– šneci v bylinkovém másle, trhaný salát s domácí brioškou
– tradiční vánoční rybí polévka s bylinkovým svítkem
– smažený kapr s rybím karbanátkem, sladkokyselou zeleninou a bramborovým pyré
nebo
– vídeňský telecí řízek s bramborovým salátem
– vánoční perníčky s punčovou zmrzlinou, badyánovou oplatkou a kompotem ze sušeného ovoce

10. 12. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Jaro na letišti

Pampelišky, rebarbora, medvědí česnek… Tyto a další mladé jarní suroviny hrají hlavní role v novém menu Miroslava Grusze v restauraci MG

Star Wars v Bellevue podeváté

Hvězdní kuchaři, atraktivní večeře, v neposlední řadě potom úžasná vína, to je magnet, který jistě i od 9. do 13. dubna 2019 znovu naplní celou restauraci.

Czech Specials – maják na cestách za kvalitní gastronomií

Když před jedenácti lety vznikla, kladla si poměrně vysoké cíle. Otázkou je, nakolik Czech Specials – o tuto značku kvality dnes jde – svých cílů v uplynulém čase dosáhla.

Daily Drink

všechny novinky
Den klasického sektu se koná 23. listopadu

Foodology uvádí Daily Drink, rubriku zaměřenou na nápoje a kulturu jejich konzumace

Co by byla husa bez půllitru piva? Co by byly ústřice bez šampaňského? A co třeba tatarák ze pstruha bez toho správného koňaku? Nápoje jsou odnepaměti spjaté s pokrmy a na jejich chuťovou souhru restauratéři i šéfkuchaři kladou stále větší důraz. Vždyť už se v některých podnicích – byť výjimečně – pomalu zabydluje i párování jídel s pramenitou […]

Příběh jménem Blatnička

Začal daleko dříve, než se s novou érou po Listopadu s podobnými koncepty roztrhl pytel.
Přesně to bylo v roce 1970

Praque Wine Week netuctově

Když se v době, kdy spotřeba vína v této zemi pohybovala okolo šestnácti litrů na hlavu a rok – oproti zhruba desetinásobku vypitého piva, nikdo netušil. To, že se po prvních ročnících soutěž pod názvem Prague Wine Trophy dočká tuctu dalších pokračování.