FOODOLOGY

Vánoce v Deer: smažený kapr s karbanátkem i perníčky s punčovou zmrzlinou

Podmanivá vánoční tradice zpestřená novými trendy v kouzelném prostředí na Starém Městě, to je vánoční nabídka restaurace Deer.

Hodláte-li prožít některý z vánočních večerů nebo přímo večer Štědrý v restauraci, potom je Deer jednou z možností. Historizující interiér v jedné místnosti, současněji pojatá zimní zahrada v kouzelném vnitrobloku, k tomu tradiční menu s efektními vstupy současných trendů připravené Jiřím Eberlem. To vše uspokojí vyznavače tradic stejně jako potěší ty, kdo se nebrání zajímavým novinkám.

V rybí polévce najdete bylinkový svítek, který rozšíří mantinely nám důvěrně známých chutí. Kapra probudí k vyšší živosti sousta nakládaná zelenina s decentním důrazem. Ty, kdo rybu nemusejí, přiláká vídeňský telecí řízek s klasickým bramborovým salátem.

To vše, nabízeno v prostředí vrcholné elegance, servírováno pozorným personálem, navíc doprovázeno báječnými víny z bohatě zásobeného sklepa, bude jistě velkým zážitkem pro každého, kdo ve dnech 23. 12 až 26.12. do podmanivé restaurace v Michalské ulici zavítá.

Vánoce v Deer:
– šneci v bylinkovém másle, trhaný salát s domácí brioškou
– tradiční vánoční rybí polévka s bylinkovým svítkem
– smažený kapr s rybím karbanátkem, sladkokyselou zeleninou a bramborovým pyré
nebo
– vídeňský telecí řízek s bramborovým salátem
– vánoční perníčky s punčovou zmrzlinou, badyánovou oplatkou a kompotem ze sušeného ovoce

10. 12. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Letně rozevláté menu v Hergetově Cihelně

Pro sestavení nového menu využili kuchaři Petr Laštovička a Jan Strnad dílem ohlasy na „záběhovou“ nabídku. Ta probíhala během února a přinesla cenné informace

Loira V Zátiší

Jedinečnou možnost objevit trendy současné francouzských kuchařů budete mít v restauraci V Zátiší. Po čtyři dny – od 4. do 7. června si tamní kuchyni vypůjčí Pascal Favre d’Anne

Pavol Pavlík – inspirace prostředím

Chléb s máslem, sýry, candát, halušky, králík, Ale i třeba tvarůžky. To je jaro na talíři podle Pavla Pavlíka .

Daily Drink

všechny novinky

Pivovar Svijany – 455 let poté

Jaroslav z Vartemberka, Jáchym Ondřej Šlik, Valdštejnové, Rohanové, ani sládek Antonín Kratochvíle nemohli mít ani nejmenší tuchy. O tom, že z pivovaru, o němž je zmínka už roku 1564 který měli postupně v držení, vyroste jednou široko daleko vyhlášený podnik s vyhledávaným sortimentem znamenitých, rázovitých piv

Bublinky v Riegráči pošesté

Podobně jako kdysi pizza vtrhly na pražskou gastronomickou scénu i typické italské bublinky – Prosecco

Zelený čtvrtek v zeleném Brně

V tisícileté historii pivovarnictví je jeho čtrnáctiletá existence pouze malým zlomkem. Přesto si stačilo získat až bezbřehou popularitu.