FOODOLOGY

Ústřice (Zdenek's Oyster Bar)

Ústřice s jalovcem či s jahodami. Zdenek’s Oyster Bar zkouší fúzi

Podnik zaměřený na ty nejlepší ústřice světa, Zdenek´s Oyster Bar, nabízí v tomto čase dva nové druhy, které jsou součástí nového menu. Až nadpozemsky jemnou, severoamerickou varietu Kumamoto a zemitou – pokud se to dá o mořském tvoru říci – divokou Black Water.

Hlavní atrakcí současného lístku jsou ovšem ústřice upravené ve variaci „fusion“. David Hervé Fine, okurková emulze, cornichonka, rýžový ocet a jalovec, nebo Tsarskaya s rebarborovou granitou a nakládanými jahodami, či La Perle Noire s červenou řepou, šťovíkem a křenovým sněhem, to jsou skutečné perly jídelního lístku Zdenek´s Oyster Baru. Ve všech těchto případech jsou chutě poskládány tak, aby podpořily výraz té které ústřice. Šéfkuchař Jiří Nosek se zkrátka v novém menu odvázal.

Kromě specialit z grilu, kdy můžete mít kupříkladu „královský“ výběr darů moře se šunkou ibérico, lardem di Colonnata a brioškou, ale i třeba svíčkovou Black Angus s divokou brokolicí, bramborami Anna a omáčkou bordelaise.

Požitkem je ale už chuťovka na samém úvodu do večeře. Máslová rolka s černým sezamem plněná hovězím tataráčkem s lanýžem, kterou dochucuje lanýžové aioli a hluchavka. Zní to bláznivě, ale rolka je tím pravým úvodem do meníčka, které se jen tak nezapomíná.

Recenze Zdenek’s Oyster Bar

11. 5. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice