FOODOLOGY

Hotel Horizont v Peci

Švestka pod sjezdovkou. Gastronomické dny v Peci již pojedenácté

Šéfkuchař hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou přichytal od 9. do 11. prosince opět slavnostní menu na začátek zimní sezóny.

Zimní sezónu v Peci pod Sněžkou zahájí opět lákavý kulinářský program. Od pátku 9. až do neděle 11. prosince v hotelu Horizont proběhnou Gastronomické dny tamního šéfkuchaře Jiřího Švestky.

Vrcholem má být sobotní večer, který určen těm, kdo chtějí ochutnat několik pokrmů najednou a také se o nich něco dozvědět. Těšit se mohou na více než dvouhodinovou degustaci sestávající z pětichodového menu doplněného o pečlivě vybraná moravská vína z Vinařství Na Soutoku a vína z Nového světa, která dováží společnost Vinicola z Břeclavi. Jednotlivé chody budou průběžně okomentovány šéfkuchařem ve spolupráci s Karlem Průšou, hlavním technologem Vinařství Na Soutoku.


Slavnostní menu Jiřího Švestky na sobotu 10. prosince

Marinované plátky lososa zauzeného na třešňovém dřevě, zakápnuté limetkou a podávané s hočicovomedovým dipem (Rulandské modré BLONDE 2015, pozdní sběr, Vinařství Na Soutoku, Chardonnay 2014, Gran reserva, Luis Felipe Edward, Chile)

Krém z čerstvého fenyklu podávaný s pošírovanými závitky z halibuta a mořské řasy (Sauvignon 2015, pozdní sběr, Vinařství Na Soutoku, Torrontes CUMA 2015, Michel Torino, Argentina)

Frikasé z kukuřičného kuřátka s bílým vínem a zakysanou smetanou, dekorované smrži marinovanými v portském víně a servírované se žemlovým knedlíkem (Ryzlink rýnský 2015, pozdní sběr, Vinařství Na Soutoku, Sauvignon blanc 2016, Peter Yealands Estate, Nový Zéland)

Vepřový bůček z mladého selátka konfitovaný s jablky a černým pivem a podávaný s lepenicí s kysaným zelím a škvarky (Svatovavřinecké 2015, pozdní sběr, Vinařství Na Soutoku, Cabernet Sauvignon Black label 2014, Silverbooom, JAR)

Čokoládový dortík plněný borůvkami, doplněný smetanovým krémem a čerstvými borůvkami máčenými v cukrovém roztoku s medem (Dornfelder SWEET 2015, pozdní sběr, Vinařství Na Soutoku, Late Harvest 2013 – Sauvignon blanc/Gewürtztraminer, Tarapaca, Chile)

28. 11. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice