FOODOLOGY

Staropramen Smíchov

Staropramen vzkřísil desítku Smíchov. Nyní nastává její čas

Na Smíchově desítku poprvé uvařili v roce 1877. Nejlépe se jí daří Na Verandách a ve Vinohradském Parlamentu.

V Česku vypijeme víc než 140 litrů piva na hlavu ročně. Z toho čísla připadá téměř 48 procent na piva výčepní, dříve desítky. Ta se těší největšímu zájmu pijáků právě v letních měsících. Kde se vzala taková popularita piva spíše lehčího, které šlape na paty vyhledávaným plným ležákům? Díky Michaelu Trnkovi, někdejšímu sládkovi Smíchovského pivovaru, který perfektně prokvašené pivo se sladovou vůní a chmelovým aroma i jemnou příjemně doznívající hořkostí coby etalon všech dalších desítek uvařil v roce 1877.

Říznou, báječně pitelnou desítku ze Smíchova najdete pod staronovým názvem Smíchov a můžete si vychutnat její kvality, pro které se stala desítkou desítek. Aby byl dojem z chuti a osvěžení co nejsilnější, udělejte to v místech, kde se mu dostává největší péče při čepování a pivnímu hospodářství pravidelné a důkladné sanitace. To jest především v Potrefené huse Na Verandách a ve Vinohradském Parlamentu. Na Verandách máte navíc tu výhodu, že – pokud pivo není v pořádku – můžete hned přímou linkou do varny vynadat úřadujícímu sládkovi! Prý se to ale ještě nestalo.

10. 7. 2017

Daily Meal

všechny novinky
Telecí svíčková, bramborovo-pórkové pyré, sezónní zelenina, lísková omáčka

Vánoce v Bellevue: telecí, kambala, svatojakubky

Restaurace Bellevue přichystala na prosinec speciální menu. Podávat se bude po celý měsíc s výjimkou Silvestra.

Šneci

Šnečí vánoční menu v home by Unic. A k němu kapr a kachna

Pražská restaurace hotelu Unic na Novém Městě připravila na svátky neobvyklé menu.

Bryndza

Bistrot 104: Skandinávie po česku

Nový šéfkuchař vinohradského podniku dokazuje, že mu moderní kuchyně svědčí.