FOODOLOGY

Staropramen Smíchov

Staropramen vzkřísil desítku Smíchov. Nyní nastává její čas

Na Smíchově desítku poprvé uvařili v roce 1877. Nejlépe se jí daří Na Verandách a ve Vinohradském Parlamentu.

V Česku vypijeme víc než 140 litrů piva na hlavu ročně. Z toho čísla připadá téměř 48 procent na piva výčepní, dříve desítky. Ta se těší největšímu zájmu pijáků právě v letních měsících. Kde se vzala taková popularita piva spíše lehčího, které šlape na paty vyhledávaným plným ležákům? Díky Michaelu Trnkovi, někdejšímu sládkovi Smíchovského pivovaru, který perfektně prokvašené pivo se sladovou vůní a chmelovým aroma i jemnou příjemně doznívající hořkostí coby etalon všech dalších desítek uvařil v roce 1877.

Říznou, báječně pitelnou desítku ze Smíchova najdete pod staronovým názvem Smíchov a můžete si vychutnat její kvality, pro které se stala desítkou desítek. Aby byl dojem z chuti a osvěžení co nejsilnější, udělejte to v místech, kde se mu dostává největší péče při čepování a pivnímu hospodářství pravidelné a důkladné sanitace. To jest především v Potrefené huse Na Verandách a ve Vinohradském Parlamentu. Na Verandách máte navíc tu výhodu, že – pokud pivo není v pořádku – můžete hned přímou linkou do varny vynadat úřadujícímu sládkovi! Prý se to ale ještě nestalo.

10. 7. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Lisabon není jen bacalhau a vinho verde

Portugalská metropole se chlubí autentickou kuchyní založenou na plodech moře. A také rodinným hotelem Martinhal, kde se umějí postarat o děti.

Prague Wine Week 2018

Startuje pražský festival vína: excelentní etikety a meníčka na míru

Desátý Prague Wine Week 2018 se koná od 22. do 28. ledna. Vrcholem bude galadegustace v Jalta Boutique hotelu na Václavském náměstí.

Vrcholná kulinarie v Praze: kozí kefír s medovinou a holubí étouffée

Koncert v O2 Aréně pro osm rukou a sedm michelinských hvězd tuzemským gurmetům ukázal, jak mohou vypadat vrcholné gastronomické akce. Počin Eight Hands se v Česku konal poprvé.