FOODOLOGY

Stará garda mistrů kuchařů

Stará garda mistrů kuchařů bude na Symposiu Culinary Prague

Koncem listopadu se v Divadle Hibernia koná pátý ročník Symposia Culinary Prague.

Jen krátce poté, kdy mezi trojicí partnerů projektu Czech Specials (CzechTourism, AKC ČR a AHR ČR) došlo k přerozdělení rolí, se má tato značka čile k světu. Roste počet zájemců o certifikaci a stále více stávajících držitelů žádá o její obnovení. Rozrostl se také výběr receptur české kuchyně, povinně zařazovaných na lístky certifikovaných restaurací.

Nevšední a zvlášť potěšující je však jedna z posledních aktivit Czech Specials. U příležitosti pátého ročníku konání Symposia Culinary Prague se s jeho pořadateli dohodli a společně pozvali k účasti na něm 26. listopadu Starou gardu mistrů kuchařů – či Senior klubu AKC ČR, chcete-li. Chtějí tak projevit úctu těm, kdo slavnou tradici české gastronomie ctili a svou dlouholetou prací úspěšně reprezentovali a reprezentují. V době, kdy se o etice či profesní cti víceméně mlčí, je tento čin nehledaně lidským, také však bohužel velice zřídkavým gestem.

28. 9. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Pavol Pavlík – inspirace prostředím

Chléb s máslem, sýry, candát, halušky, králík, Ale i třeba tvarůžky. To je jaro na talíři podle Pavla Pavlíka .

Májové pozdravy ze Zátiší Group

S ostrým startem turistické sezóny vytáhli kuchaři těžký kalibr. Tedy co do údernosti, složením a provedením meníček jde o kreace hravé lehké, provokující mládím jara.

Pestré velikonoční kreace v Tritonu

Úhoř, perlička, ale i červená řepa. Tomáš Horák odhalil svou představu Velikonoc

Daily Drink

všechny novinky

Bublinky v Riegráči pošesté

Podobně jako kdysi pizza vtrhly na pražskou gastronomickou scénu i typické italské bublinky – Prosecco

Zelený čtvrtek v zeleném Brně

V tisícileté historii pivovarnictví je jeho čtrnáctiletá existence pouze malým zlomkem. Přesto si stačilo získat až bezbřehou popularitu.

Retro výlet za Kozlem

Vzhledem k velikosti naší vlasti jsme co do významu pro celosvětové pivovarnictví mimořádnou velmocí. Od toho se odvíjí náš vztah k tomuto odvětví. Vedle samotné konzumace jsou to dny otevřených dveří spojené s hudebními produkcemi, prohlídky řady průmyslových pivovarů s nezbytnou ochutnávkou tamních produktů.