FOODOLOGY

Stará garda mistrů kuchařů

Stará garda mistrů kuchařů bude na Symposiu Culinary Prague

Koncem listopadu se v Divadle Hibernia koná pátý ročník Symposia Culinary Prague.

Jen krátce poté, kdy mezi trojicí partnerů projektu Czech Specials (CzechTourism, AKC ČR a AHR ČR) došlo k přerozdělení rolí, se má tato značka čile k světu. Roste počet zájemců o certifikaci a stále více stávajících držitelů žádá o její obnovení. Rozrostl se také výběr receptur české kuchyně, povinně zařazovaných na lístky certifikovaných restaurací.

Nevšední a zvlášť potěšující je však jedna z posledních aktivit Czech Specials. U příležitosti pátého ročníku konání Symposia Culinary Prague se s jeho pořadateli dohodli a společně pozvali k účasti na něm 26. listopadu Starou gardu mistrů kuchařů – či Senior klubu AKC ČR, chcete-li. Chtějí tak projevit úctu těm, kdo slavnou tradici české gastronomie ctili a svou dlouholetou prací úspěšně reprezentovali a reprezentují. V době, kdy se o etice či profesní cti víceméně mlčí, je tento čin nehledaně lidským, také však bohužel velice zřídkavým gestem.

28. 9. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice