FOODOLOGY

Stará garda mistrů kuchařů

Stará garda mistrů kuchařů bude na Symposiu Culinary Prague

Koncem listopadu se v Divadle Hibernia koná pátý ročník Symposia Culinary Prague.

Jen krátce poté, kdy mezi trojicí partnerů projektu Czech Specials (CzechTourism, AKC ČR a AHR ČR) došlo k přerozdělení rolí, se má tato značka čile k světu. Roste počet zájemců o certifikaci a stále více stávajících držitelů žádá o její obnovení. Rozrostl se také výběr receptur české kuchyně, povinně zařazovaných na lístky certifikovaných restaurací.

Nevšední a zvlášť potěšující je však jedna z posledních aktivit Czech Specials. U příležitosti pátého ročníku konání Symposia Culinary Prague se s jeho pořadateli dohodli a společně pozvali k účasti na něm 26. listopadu Starou gardu mistrů kuchařů – či Senior klubu AKC ČR, chcete-li. Chtějí tak projevit úctu těm, kdo slavnou tradici české gastronomie ctili a svou dlouholetou prací úspěšně reprezentovali a reprezentují. V době, kdy se o etice či profesní cti víceméně mlčí, je tento čin nehledaně lidským, také však bohužel velice zřídkavým gestem.

28. 9. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Hovězí z domácích chovů nabízejí V Zátiší

Tatarák, consomé z oháňky, i vyzrálý rib eye steak. Igor Chramec sází na české hovězí.

Valentin není jen ve čtvrtek

Alespoň ne pro ty, kdo právě v ten den slavit nemohou. Těm vycházejí některé podniky naproti.

Atrakce v Hergetově Cihelně

Do konce února nabízí Hergetova Cihelna nezvyklý projekt. A sice možnost, abyste se svým způsobem spolupodíleli na sestavení nového jarního menu.

Daily Drink

všechny novinky
Den klasického sektu se koná 23. listopadu

Foodology uvádí Daily Drink, rubriku zaměřenou na nápoje a kulturu jejich konzumace

Co by byla husa bez půllitru piva? Co by byly ústřice bez šampaňského? A co třeba tatarák ze pstruha bez toho správného koňaku? Nápoje jsou odnepaměti spjaté s pokrmy a na jejich chuťovou souhru restauratéři i šéfkuchaři kladou stále větší důraz. Vždyť už se v některých podnicích – byť výjimečně – pomalu zabydluje i párování jídel s pramenitou […]

Příběh jménem Blatnička

Začal daleko dříve, než se s novou érou po Listopadu s podobnými koncepty roztrhl pytel.
Přesně to bylo v roce 1970

Praque Wine Week netuctově

Když se v době, kdy spotřeba vína v této zemi pohybovala okolo šestnácti litrů na hlavu a rok – oproti zhruba desetinásobku vypitého piva, nikdo netušil. To, že se po prvních ročnících soutěž pod názvem Prague Wine Trophy dočká tuctu dalších pokračování.