FOODOLOGY

Seriál Šéfkuchaři vaří s Klasou vrcholí. Šneky a srnčím krkem

Na 19. září připravili zatím závěrečnou večeři na toto téma v malebné restauraci Salabka v Praze-Troji.

Akci, kterou připravil webový portál Foodology ve spolupráci se společností Makro Cash & Cary ČR. Kuchaři, kteří se seriálu zúčastnili, měli jedinou povinnost. Pro své receptury použít produkty, nesoucí ocenění Klasa, pokud možno z regionálních zdrojů.

V pořadí pátá večeře seriálu Šéfkuchaři vaří s Klasou se po Táboře, Karlových Varech, Zlíně a Teplicích od ostatních liší ve dvou základních aspektech. Praha není tak bohatá na produkty nesoucí značku Klasa, takže šéfkuchař Petr Kunc a jeho zástupce Petr Finn Boštík museli sáhnout do ostatních krajů. A párování s víny je naopak možno očekávat na mimořádné úrovni.

Salabka totiž disponuje vlastním vinohradem a sklepním hospodářstvím.  Navíc mladý ambiciózní sklepmistr Tomáš Osička sestavil takový pořad vín, který slibuje umocnit prožitek z atraktivně sestaveného menu. Renomé trojice hlavních protagonistů tak slibuje nevšední kulinární prožitek, umocněný kouzelným prostředím netuctové restaurace, umístěné v srdci vinice, vlastně stále ještě v samotné metropoli.

Amuse bouche
Šneci, petrželovo-kroupové rizoto, sladkokyselá mrkev, červená řepa, lanýžová espuma, pecorino (L´Art, Muškát moravský 2016)
Srnčí krk, perníkové válečky, rakytníkový gel, krémové žampióny, šípková omáčka (Ton Sourire, Pinot Noir 2014)
Krupicová kaše, karamelizovaný banán, lesní ovoce, čokoládová zemina, prach z bílé čokolády, jahodová espuma (La Perle Rosé, Rosé de Noirs, sec)
petit fours

Šéfkuchaři vaří s Klasou

Šéfkuchaři vaří s Klasou

7. 9. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Proměnlivé The Bistro sází na tapas a mezze

Podnik Jurije Kolesnika nenudí. Na několika málo pokrmech dokazuje, že pestrost je otázkou invence.

Burgenland: země zaslíbená zelí, husám, vínu a guláši

Třetí nejmenší rakouská spolková země má co nabídnout. V gastronomii ale Čechy nepřekvapí.

Restaurace Smetana má nové menu i šéfkuchaře

Po peripetiích znovu zvedá hlavu restaurace pražského Hotelu Smetana.