Seriál Šéfkuchaři vaří s Klasou vrcholí. Šneky a srnčím krkem
Na 19. září připravili zatím závěrečnou večeři na toto téma v malebné restauraci Salabka v Praze-Troji.
Akci, kterou připravil webový portál Foodology ve spolupráci se společností Makro Cash & Cary ČR. Kuchaři, kteří se seriálu zúčastnili, měli jedinou povinnost. Pro své receptury použít produkty, nesoucí ocenění Klasa, pokud možno z regionálních zdrojů.
V pořadí pátá večeře seriálu Šéfkuchaři vaří s Klasou se po Táboře, Karlových Varech, Zlíně a Teplicích od ostatních liší ve dvou základních aspektech. Praha není tak bohatá na produkty nesoucí značku Klasa, takže šéfkuchař Petr Kunc a jeho zástupce Petr Finn Boštík museli sáhnout do ostatních krajů. A párování s víny je naopak možno očekávat na mimořádné úrovni.
Salabka totiž disponuje vlastním vinohradem a sklepním hospodářstvím. Navíc mladý ambiciózní sklepmistr Tomáš Osička sestavil takový pořad vín, který slibuje umocnit prožitek z atraktivně sestaveného menu. Renomé trojice hlavních protagonistů tak slibuje nevšední kulinární prožitek, umocněný kouzelným prostředím netuctové restaurace, umístěné v srdci vinice, vlastně stále ještě v samotné metropoli.
Amuse bouche
Šneci, petrželovo-kroupové rizoto, sladkokyselá mrkev, červená řepa, lanýžová espuma, pecorino (L´Art, Muškát moravský 2016)
Srnčí krk, perníkové válečky, rakytníkový gel, krémové žampióny, šípková omáčka (Ton Sourire, Pinot Noir 2014)
Krupicová kaše, karamelizovaný banán, lesní ovoce, čokoládová zemina, prach z bílé čokolády, jahodová espuma (La Perle Rosé, Rosé de Noirs, sec)
petit fours

Šéfkuchaři vaří s Klasou