replica watches review are extremely famous swiss. 100% quality assurance https://replica-watches.to.

most popular fake breitling watches for cheap sale.

100% authentic replica uhren.

FOODOLOGY

Kuchaři vaří s Klasou (Zlín)

Šéfkuchaři vaří s Klasou: ve světle baťovských tradic

Další pokračování regionálních večeří Šéfkuchaři vaří s Klasou, jehož spolupořadatelem je portál Foodology, se konalo 2. září ve Zlíně.

Zahajovací večer zlínského Garden Food Festivalu završila slavností večeře ze seriálu Šéfkuchaři vaří s Klasou. Odvíjela se však tentokrát podle poněkud odlišného scénáře. Kuchaři neměli zcela volný prostor pro svou invenci, téma bylo dané – menu podávané při promoci Jana Antonína Bati na tehdejší České vysoké škole technické Dr. Edvarda Beneše v Brně v roce 1938 (dnes VUT Brno).

Břetislav Novotný z hotelu Tomášov, kde večer probíhal, Jan Punčochář (Grand Cru, Praha) a David Viktorin (Rynk, Brno) pojali receptury jako výzvu a historický předpis aktualizovali v rámci současných trendů. Výsledkem bylo menu, které bylo hosty kvitováno s výsostnou spokojeností.

Co vlastně kuchaři připravili?


– Candát na způsob ceviche

– Consommé z hovězí oháňky se zeleninou – David Viktorin, Rynk Brno

– Kapoun plněný kysaným zelím a špekem s houbovou omáčkou a hrnkovým knedlíkem

– Hovězí roštěná s omáčkou z morku a okurek se zeleným pepřem, šišky s mákem a strouhankou, zadělávaná kapusta – Jan Punčochář, Grand Cru, Praha

– Jahodové cappuccino

– Tartaletka s čokoládovou-kávovou ganache – Břetislav Novotný, Hotel Tomášov


Přes sedmdesát let staré receptury za využití produktů se značkou Klasa šéfkuchaři vnímavě aktualizovali. V šestichodovém menu předvedli invenci i cit pro surovinu, když jednoduché původní pokrmy povýšili na salonní záležitost. Večeři ve formě rautu provázela příjemná atmosféra. Jistě k ní přispělo i samo místo konání. Současný hotel Tomášov byl totiž v době rozkvětu firmy Baťa sídlem Tomášovců, což byli elitní zaměstnanci jeho továren, kteří se zde připravovali v manažerské etice či podnikatelské diplomacii, chcete-li.

Mimořádný sukces měly všechny položky pořadu. Znamenité Viktorinovo ceviche, svěží, zdravě pikantní a hýřící čerstvostí, probudilo chutě a hosté po něm nedočkavě pokračovali k výdeji dalších chodů. Obě Punčochářovy kreace, netuctově komponované, měly úžasně gradované chutě.

Břetislav Novotný, který zprvu trochu smutně přehlížel fronty u kolegů, se nakonec také dočkal. Se stejnou vervou se hosté na závěr vrhli na jeho cukrářské kreace. Jahodové cappuccino chutnalo tak svěže, jako kdyby jahody byly právě utrženy někde za rohem. S tartaletkou bylo ve finále trochu náročné se vypořádat. Efektně vypointované chutě nutily k tomu zlikvidovat ji do posledního drobečku, ovšem její o čárku větší velikost tomu po všem předchozím bránila.

Večer sklidil příznivý ohlas, ovšem je nutné poznamenat toto: jak je rautová forma příhodná pro hosty, dovoluje komunikaci každého s každým a přispívá k uvolněné atmosféře, s jídly je vždy trochu problém. Delší pobyt v ohřívaných vanách krmím neprospívá. Kuchaři se s tímto jevem museli poprat a lze říci, že se s ním utkali vítězně. V neposlední řadě také díky dobře voleným nápojům – Jelínkovým destilátům, líbivým výběrem vín a pivem Zubr, mimochodem také držitelem značky Klasa – končil v pozdních večerních hodinách.

13. 9. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Znojmo a léto patří k sobě

Že by si každý měl schovat pár dnů dovolené pro návštěvu letního Znojma je už známou skutečností

Tchajwanské ledové tříště, Chušúr jako v Mongolsku, polský bigos… a české koláčky

To všechno a mnohem více dalších dobrot ze všech stran glóbu bylo k mání na Kulaťáku

Bidfood je připraven…

Ve dnech 25. – 27. května – to je ještě dnes, probíhá na Výstavišti PVA v Letňanech významný event

Daily Drink

všechny novinky

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice

Pivovar Svijany – rok 2021, rok změn

Do oživeného dění v českém pohostinstvím vstupuje rodinný Pivovar Svijany razantně hned několika změnami

Sklenici svijanského na oslavu…

Stalo se už zavedenou tradicí, že Rodinný pivovar Svijany uvaří k významným dnům slavnostní pivo

https://www.theloadguru.com/best-vpn-for-privacy/