FOODOLOGY

Čokoláda, maliny, pistácie

Šéfkuchaři slaví měsíc lásky: ananasem, malinami či koriandrem

Pod Karlovým mostem v Mlýnci mohou zamilovaní slavit celý měsíc. V La Loca zase mají příležitost vybrané pochoutky sdílet.

Restaurace začínají představovat nové menu zacílené na svátek zamilovaných. V nově designovaném interiéru restaurace Mlýnec se hosté budou moci pokochat lákavě sestaveným lístkem po celý únor. Roznítit emoce zamilovaných párů mají nevšední kreace Marka Šády, umocněné sladkými doteky cukrářky Františky.

Na hosty čekají čtyři neotřelé chody, jejichž součástí jsou pozapomenuté suroviny české kuchyně uchystané za pomoci nejnovějších technologických trendů. Na talířích se objeví jeseter, daněk, červená řepa nebo třeba černý kořen.

A proč se menu podává po celý únor? Dílem proto, že v rámci filozofie restaurace je měsíční perioda pro novou nabídku pravidlem. Hlavní důvod je však tentokrát jiný. Zamilovaných je stále více a během jednoho večera podnik, který nelze nafouknout, jejich zájmu zdaleka nestačí.

Jaké menu tedy mohou ti, které spaluje nový či po léta trvající něžný cit, premiérově v novém prostředí ve stínu oblouků Karlova mostu očekávat? Jak je v Mlýnci zavedeným zvykem, je každý chod párován vzácně souznějícím vínem.

Únorové menu v Mlýnci:
Tatarák z červené řepy, sardinky, ananas s kari
Jeseter, batáty, zázvor, limetková pěna
Daněk, černý kořen, kadeřávek, pomerančová omáčka
Pistácie, maliny, karamel, čokoláda

***

Restaurace La Loca hodlá oslovit zamilované páry svým konceptem sdíleného stolování Together Tastes Better. Ten se zvláště dobře hodí pro valentýnské menu. La Loca pod taktovkou šéfkuchaře Radima Gerlicha jim nabídne jakýsi mix kuchyní Itálie a Blízkého východu.

Valentýnské menu pro dva v La Loca:

Hummus z červené řepy a koriandru s pita chlebem
Roastbeef se šafránovou majonézou
Krevety s koriandrem, sumacem a chilli
Falafel v pita chlebu, tzatziki, kurkuma a brambory
Spaghetti s trhanou kachnou a artyčoky
Tapiokový puding s kokosovým mlékem
Zmrzlina

22. 1. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Hovězí z domácích chovů nabízejí V Zátiší

Tatarák, consomé z oháňky, i vyzrálý rib eye steak. Igor Chramec sází na české hovězí.

Valentin není jen ve čtvrtek

Alespoň ne pro ty, kdo právě v ten den slavit nemohou. Těm vycházejí některé podniky naproti.

Atrakce v Hergetově Cihelně

Do konce února nabízí Hergetova Cihelna nezvyklý projekt. A sice možnost, abyste se svým způsobem spolupodíleli na sestavení nového jarního menu.

Daily Drink

všechny novinky
Den klasického sektu se koná 23. listopadu

Foodology uvádí Daily Drink, rubriku zaměřenou na nápoje a kulturu jejich konzumace

Co by byla husa bez půllitru piva? Co by byly ústřice bez šampaňského? A co třeba tatarák ze pstruha bez toho správného koňaku? Nápoje jsou odnepaměti spjaté s pokrmy a na jejich chuťovou souhru restauratéři i šéfkuchaři kladou stále větší důraz. Vždyť už se v některých podnicích – byť výjimečně – pomalu zabydluje i párování jídel s pramenitou […]

Příběh jménem Blatnička

Začal daleko dříve, než se s novou érou po Listopadu s podobnými koncepty roztrhl pytel.
Přesně to bylo v roce 1970

Praque Wine Week netuctově

Když se v době, kdy spotřeba vína v této zemi pohybovala okolo šestnácti litrů na hlavu a rok – oproti zhruba desetinásobku vypitého piva, nikdo netušil. To, že se po prvních ročnících soutěž pod názvem Prague Wine Trophy dočká tuctu dalších pokračování.