FOODOLOGY

Říjnová galavečeře v Il Giardino Toscano

Pražská restaurace Il Giardino Toscano pokračuje ve spolupráci se zahraničními kuchaři. Se šéfkuchařem Filipem Šulcem se tentokrát ke sporáku postaví Chris Naylor

Chris působí v restauraci Vermeer sesterského hotelu kolekce NH, Barbizon Palace hotelu v Amsterdamu. Za svůj styl vaření, dílem výstřední dílem pevně spojený se sezónní produkcí té které agrární produkci, z níž čerpá, vydobyl pro restauraci prestižní michelinskou hvězdu.
V Česku není nováčkem, už jednou zde působil. A to v týmu s dalšími hvězdnými kolegy u příležitosti přípravy slavnostního cateringu při stém finále tenisového zápasu Davis Cupu.
Samotné večeři bude předcházet uvítací přípitek s úsměvným amuse bouche. A sice jedlé létající balónky, lístky růží se smetanovou omáčkou, mraženou marakuju s kávou a mátou a marinované ústřice v manzanille s jogurtem a okurkou.
Následovat bude vycizelované šestichodové menu, párované s nevšedními etiketami Vinařství Salabka, podávané v restauraci Il Giardino Toscano. Sestavené je následovně:
– makrela marinovaná s jablky a zázvorem s pyré z červených paprik a olivovým bujonem
Sekt La Noble Brut – Cuvée Royale
– tomatovo-jahodový tatarák s tuňákem a ančovičkami
Pinot Noir rosé 2018
– pečená hřebenatka v chlebu, fermentovaná švestka a celerové jus
Sylvánské zelené 2019
– krevetové carpaccio se sezonním dresinkem a slámou z hovězích žeber
Ryzlink rýnský 2016
– pečené telecí s dýňovým pyré a křenovou granolou
Pinot Noir 2015
– švestkový dort s mascarpone, medem a marcipánem
Le Précieux 2015 Neronet

Atraktivní pořad jídel i k nim přiřazená vína vzkazují všem labužníkům toto:
31. října v 18 hodin přijďte jistě do Il Giardino Toscana na netuctový prožitek! Ale rezervaci si udělejte ihned, počet míst není nekonečný.


23. 9. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Podzimní Mlýnec v nové režii

králík i daněk, zelí i hrušky: podzim v Mlýnci vytvořil nový šéfkuchař

Říjnová galavečeře v Il Giardino Toscano

Pražská restaurace Il Giardino Toscano pokračuje ve spolupráci se zahraničními kuchaři. Se šéfkuchařem Filipem Šulcem se tentokrát ke sporáku postaví Chris Naylor

Dinner in the Sky – nový náboj atraktivního konceptu

Krevety, karotka i steak. To budou hity „nebeského“ menu Manuela Lina

Daily Drink

všechny novinky

Segafredo – čtvrt století italské kávy na našem trhu

Česká kávová kultura prošla v posledních pětadvaceti letech velikou změnou. Jednnou z těch, kdo přitom sehráli významnou roli byla společnost Segafredo Zanetti. A je tomu tak stále

Svijanští na vavřínech nespí

Do již tak početné sbírky titulů a ocenění svijanských piv přibyly další dva. Na soutěži International Craft Beer Award v německém Neustadt an der Weinstraße se o to postaraly Svijanská Kněžna 13 % a Svijanský Máz 11 %

Pivovar Svijany – 455 let poté

Jaroslav z Vartemberka, Jáchym Ondřej Šlik, Valdštejnové, Rohanové, ani sládek Antonín Kratochvíle nemohli mít ani nejmenší tuchy. O tom, že z pivovaru, o němž je zmínka už roku 1564 který měli postupně v držení, vyroste jednou široko daleko vyhlášený podnik s vyhledávaným sortimentem znamenitých, rázovitých piv