FOODOLOGY

La Bottega

Řetězec La Bottega má pátý článek – Linku v pražské Havlíčkově ulici

Nové bistro Riccarda Lucqueho navazuje na slavné prvorepublikové lahůdkářství.

Bistro a lahůdkářství La Bottega – v pořadí už páté – otevřel 16. září v pražské Havlíčkově ulici Riccardo Lucque. Tentokrát přidal do základů nové prodejny vedle tradičně báječné kuchyně a odvážného futuristického výzoru ještě něco z historie oboru. Na rok přesně před osmdesáti lety bylo totiž právě v těchto prostorách otevřeno „Prvotřídní lahůdkářství a vinné sklepy Alois Linka“. Svého času jedno z nejvyhlášenějších ve městě.

Pod vlivem genia loci bude La Bottega Linka nabízet krom znamenité kávy, osvědčené autentické kuchyně a stávající nabídky lahůdek rozšířený sortiment dalších delikates. A také řadu osvědčených vín z proslavených sklepů nejen Apeninského poloostrova.

Interiér lahůdkářství je pojednán vpravdě svérázně. Noblesní sezení, prodejní pulty i moderní kuchyně – mimochodem zde pracují s jednou z prvních, ne-li vůbec první pecí na dřevěné uhlí třetího milénia X-Oven – jsou obklopeny hrubými, neomítnutými betonovými stěnami. Technický vzhled, jako by dělníci zčistajasna utekli od nedodělané práce, je tak výrazným kontrapunktem mobiliáři, lákavým ukázkám sortimentu v ultramoderních pultech i „kosmickému“ vzhledu kuchyně.

Jednoduché lustry visící jen na drátech vedení do rozpačitě vyhlížejících prostor vrhají příjemně hřejivou barvou, takže výsledkem je vlastně uklidňující dojem. Jistě přispívá i nabídka. Jistoty osvědčených receptur italského venkova, proslavené uzeniny, delikatesní saláty, nepominutelné produkty cukrářů a řada dalších lákadel. Řezy masa italských a španělských plemen hovězího dobytka zrající v prosvětlené chladírně působí impozantně a přímo volají po tom být zkonzumovány.

La Bottega Linka naznačuje nový směr ve filozofii těchto bistroobchodů. Protože lokace a načasování nemůže být náhodné. Spojení současných trendů s velkým jménem historie meziválečného pražského trhu lahůdek exponuje tenhle obchod do široké výseče vnímání návštěvníků. Když k tomu přidáte váhu jmen protagonistů – manažerkou je Andrea Hrdličková, kuchyni pak velí Lukáš Sedláček – má nová Bottega zaděláno na velký zájem mlsných.

28. 9. 2016

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie