FOODOLOGY

Slavnosti svijanského piva

Řeka piva ve Svijanském Újezdu. Padne 6,5 půllitru na hlavu?

Všech dvanáct druhů svijanských piv poteče o víkendu ze 160 píp na Slavnostech svijanského piva.

Spousta hudby a hektolitry piva, které poteče proudem. Takový je rámec osmadvacátého ročníku Slavností svijanského piva, jež se konají v sobotu, 15. července od 13:00 hodin. Na třech pódiích v areálu koupaliště ve Svijanském Újezdě v Libereckém kraji se vystřídá téměř dvacet skupin a interpretů, od Mňágy a Žďorpu po Traktor. Vedle hudebních produkcí bude připravena řada doprovodných akcí pro děti i dospělé, korunou programu slinuje být večerní ohňostroj. K pivu bude v nabídce také spousta dobrot.

Pivo ale bude hrát hlavní roli. Z celkem 160 píp poteče všech dvanáct druhů svijanských piv, k mání bude také speciální pivní zmrzlina vyrobená ze 75 procent z nejnovějšího Zámeckého Mázu. Loni se Slavností svijanského piva zúčastnilo na deset tisíc hostů, kteří vypili celkem 65 tisíc půllitrů piva. Což dává velice slušný průměr 6,5 půllitru na hlavu. Podaří se letos toto číslo překonat?

13. 7. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Seriál Šéfkuchaři vaří s Klasou vrcholí. Šneky a srnčím krkem

Na 19. září připravili zatím závěrečnou večeři na toto téma v malebné restauraci Salabka v Praze-Troji.

Florian Zimmermann a ředitel Restaurace Praha EXPO 58 Miroslav Hříbek

Florian Zimmermann: šéfkuchař, který pohnul československou kuchyní

Před 116 lety se narodil muž, který proslavil kuchyni Česka a Slovenska na mezinárodní výstavě v Bruselu.

Makrela

Makrela s koriandrem, kachna na lichi. Spices má nové menu

Restaurace v pražském hotelu Mandarin Oriental představila nový jídelní lístek. Line se z něj autentická chuť Asie.