FOODOLOGY

Kampa Park - Pečená treska polární

Polární treska potřetí v Kampa Parku

Potřetí mohou milovníci rybích pochoutek navštívit restauraci Kampa Park a užít si tam vyladěné menu z tresky polární. Ryba migrující severními vodami, jejíž lov je povolen pouze po dobu prvních tří měsíců v roce skýtá totiž mimořádné sousto. Pevné maso není díky životu v ledových podmínkách nijak moc tučné – s výjimkou jater – a pečlivě připraveno nabízí znamenité krmě. Navíc se z ryby těží i jiné její části a menu je tedy překvapivě pestré a chuťově oslovující.

Marek Raditsch se nechal inspirovat v řadě znamenitých norských a švédských restaurací, a spolu s Milanem Sedlákem připravili autentické menu, jehož položky dávají vyniknout kvalitám u nás nepříliš frekventované ryby.

Vedle jater s jarní cibulkou a křupavým chlebem, kdy právě plátek chipsu stáhne přebytek tukového projevu, a cibulka potom dodá masu svěží tah, jistě zaujme krémová polévka z polární tresky s račími ocásky a zeleninou. Jemná s elegantně vykrouženými chutěmi, kde kuchař ozvláštnil – příjemně, nutno říci – její projev patrnými doteky asijských koření. Sousto dostalo další rozměr a polévka oproti loňsku při stejné vydatnosti ožila a v celkovém projevu pocitově „zeštíhlela“.

V celém dalším pokračování gradoval příjemný pocit z obmyslné sestavy menu a jeho vnímavé přípravy. U hlavního chodu, pečené polární tresky s ragú ze zelené čočky, omáčkou ze srdcovek a lyonskými bramborami, se o rozšíření vjemových mantinelů konzumenta postaral právě elegantní vstup čočky. Spolu s omáčkou protáhl dohru o dlouhé, patru lahodící odcházení vyvážené skrumáže chutí.

Čtyřchodové menu, které určitě stojí za vyzkoušení nabízejí v Kampa Parku za 1350 korun a vychutnat si ho můžete do skončení lovu tresky polární, to je do března.

Webové stránky Kampa Park

Skrei menu Kampa Park 2015

Amuse bouche  –  Játra z tresky polární s jarní cibulkou a křupavým chlebem

Předkrm  – Smažené jazýčky z tresky polární se salátkem z červené řepy a koprovým aioli

Polévka – Krémová polévka z polární tresky s račími ocásky a zeleninou

Hlavní chod – Pečená treska polární s ragú ze zelené čočky, omáčkou ze srdcovek a lyonskými bramborami

Dezert – Rýže a la Malta s mandlemi, malinovou omáčkou a sorbetem

 

26. 1. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice