replica watches review are extremely famous swiss. 100% quality assurance https://replica-watches.to.

most popular fake breitling watches for cheap sale.

100% authentic replica uhren.

FOODOLOGY

Kampa Park - Pečená treska polární

Polární treska potřetí v Kampa Parku

Potřetí mohou milovníci rybích pochoutek navštívit restauraci Kampa Park a užít si tam vyladěné menu z tresky polární. Ryba migrující severními vodami, jejíž lov je povolen pouze po dobu prvních tří měsíců v roce skýtá totiž mimořádné sousto. Pevné maso není díky životu v ledových podmínkách nijak moc tučné – s výjimkou jater – a pečlivě připraveno nabízí znamenité krmě. Navíc se z ryby těží i jiné její části a menu je tedy překvapivě pestré a chuťově oslovující.

Marek Raditsch se nechal inspirovat v řadě znamenitých norských a švédských restaurací, a spolu s Milanem Sedlákem připravili autentické menu, jehož položky dávají vyniknout kvalitám u nás nepříliš frekventované ryby.

Vedle jater s jarní cibulkou a křupavým chlebem, kdy právě plátek chipsu stáhne přebytek tukového projevu, a cibulka potom dodá masu svěží tah, jistě zaujme krémová polévka z polární tresky s račími ocásky a zeleninou. Jemná s elegantně vykrouženými chutěmi, kde kuchař ozvláštnil – příjemně, nutno říci – její projev patrnými doteky asijských koření. Sousto dostalo další rozměr a polévka oproti loňsku při stejné vydatnosti ožila a v celkovém projevu pocitově „zeštíhlela“.

V celém dalším pokračování gradoval příjemný pocit z obmyslné sestavy menu a jeho vnímavé přípravy. U hlavního chodu, pečené polární tresky s ragú ze zelené čočky, omáčkou ze srdcovek a lyonskými bramborami, se o rozšíření vjemových mantinelů konzumenta postaral právě elegantní vstup čočky. Spolu s omáčkou protáhl dohru o dlouhé, patru lahodící odcházení vyvážené skrumáže chutí.

Čtyřchodové menu, které určitě stojí za vyzkoušení nabízejí v Kampa Parku za 1350 korun a vychutnat si ho můžete do skončení lovu tresky polární, to je do března.

Webové stránky Kampa Park

Skrei menu Kampa Park 2015

Amuse bouche  –  Játra z tresky polární s jarní cibulkou a křupavým chlebem

Předkrm  – Smažené jazýčky z tresky polární se salátkem z červené řepy a koprovým aioli

Polévka – Krémová polévka z polární tresky s račími ocásky a zeleninou

Hlavní chod – Pečená treska polární s ragú ze zelené čočky, omáčkou ze srdcovek a lyonskými bramborami

Dezert – Rýže a la Malta s mandlemi, malinovou omáčkou a sorbetem

 

26. 1. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Znojmo a léto patří k sobě

Že by si každý měl schovat pár dnů dovolené pro návštěvu letního Znojma je už známou skutečností

Tchajwanské ledové tříště, Chušúr jako v Mongolsku, polský bigos… a české koláčky

To všechno a mnohem více dalších dobrot ze všech stran glóbu bylo k mání na Kulaťáku

Bidfood je připraven…

Ve dnech 25. – 27. května – to je ještě dnes, probíhá na Výstavišti PVA v Letňanech významný event

Daily Drink

všechny novinky

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice

Pivovar Svijany – rok 2021, rok změn

Do oživeného dění v českém pohostinstvím vstupuje rodinný Pivovar Svijany razantně hned několika změnami

Sklenici svijanského na oslavu…

Stalo se už zavedenou tradicí, že Rodinný pivovar Svijany uvaří k významným dnům slavnostní pivo

https://www.theloadguru.com/best-vpn-for-privacy/