FOODOLOGY

Podzimní Mlýnec v nové režii

králík i daněk, zelí i hrušky: podzim v Mlýnci vytvořil nový šéfkuchař

Jedno pro kuchaře z nejkrásnějších období, podzim, můžete v restauraci Mlýnec přivítat nově. Šéfkuchařskou čepici si po odchodu Marka Šády nasadil Vladimír Vaníček a svou premiéru pojal zajímavým složením menu.
Králičí paštika má efektní složení, výsledek kombinace chutí je příjemná. Hosta připraví na netuctový zážitek. Polévka z bílého zelí pak vyburcuje patro k vysokému nasazení. Natrpklá jak se na takovou variaci sluší rozvášní senzory v očekávání dalšího chodu.
Daňčí hřbet s dýní, zázvorem a švestkou připomene další silnou stránku podzimních receptur české kuchyně – zvěřinu. Čokoládová pěna s hruškou pak je důrazným, silným závěrem.
Jako celek lze Vaníčkovu premiéru mít za vydařenou, v některých detailech by možná stálo menu za zamyšlení. Nebát se koření – to se týká i dezertu, Umocnit jeho projev by dokázala  stopová přítomnost vznešeného alkoholu. Ovoci obecně, hruškám potom zvlášť, destilát chutná. Hostu také.
Kdyby lehce zeštíhlela úprava gramáže, bude klient odcházet naplněn, ne však přejeden. Navíc s ničím nezkaleným dojmem z vydařené návštěvy populární restaurace.
Říjen v podání Vladimíra Vaníčka:
– králičí paštika, máslový chléb, makadamový ořech, ostružina, kapusta, kopřiva
– polévka z bílého zelí, kmín, jablko, balsamico, zakysaná smetana, špek
– daňčí hřbet, dýně, zázvor, švestka, koriandr, chilli, kardamon
– čokoládová pěna, vanilka, perník, sečuanská hruška, Williams sorbet

14. 10. 2019

Daily Meal

všechny novinky

České pivo má sílu

Dnes tím však není myšlena stupňovitost či množství alkoholu…

Dovolené v tuzemsku – příjemné překvapení

Prázdniny odstartovaly rodinné ataky letos zvláště tuzemských letovisek

Karlovy Vary – bez Festivalu, ale s nadějí

Regiony to mají možná těžší než Praha, i když ne každý a ne vždy

Daily Drink

všechny novinky

… a réva kvete dál

Dnes se podívejme na druhou aktivitu, kterou vybudovali Ing. Karel Průša, CSc., zakladatel společnosti Vinicola s.r.o. a jeho dva synové

Celý život s vínem

Někdy se stane, že náhoda svede do jedné firmy dvě silné individuality. Jejich názory na chod společnosti se nemusí ve všem shodnout. Když to není dost dobře možné, je odchod jedné z nich jediným řešením

Znovuzrozená valašská legenda

Beskyd 1129 Cafe Cafe a Beskyd 1129 Willi Willi oživují sortiment ovocných destilátů