FOODOLOGY

Pestré velikonoční kreace v Tritonu

Úhoř, perlička, ale i červená řepa. Tomáš Horák odhalil svou představu Velikonoc

Jaro dosáhlo i do restaurace Triton v podzemí hotelu Adria a inspirovalo šéfkuchaře Tomáše Horáka k pestrému Velikonočnímu menu.
Už úvod, úhoř na dva způsoby s rozmáchlým doprovodem, korunovaným želé z u nás nepříliš známého pomerančového likéru, otevře stavidla vašich chutí naplno. Přes všechny další chody vás bude provázet právě ona přečetná účast použitých vstupů. Pestré kreace na talířích dávají možnost potěšit se i zrakem. Jakoby se Horák inspiroval zdobným, filigránsky vyvedeným antickým příběhem na zdech sálu. Jakkoliv se od používání širokého spektra surovin ustupuje, tvrdošíjně na nich lpí. A sestavy krmí mu povedeně ladí.
Z Tritonu se stává další článek na řetězci restaurací s vysokou kuchyní, nenechte si proto Velikonoční, nebo další vymazlená meníčka – L’Atelier Gourmet Menu, České Modern Art menu či Candlelight menu – ujít. Rozhodně stojí za vyzkoušení.
Jsme ale pár dní před Velikonocemi, nahlédněme tedy, co Tomáš Horák připravil právě pro tyto svátky:

Amouse bouche
– úhoř na dva způsoby/uzená šlehačka/okurka/ hruška-vanilka/petrželka/šafrán/Bauchant Orange želé
Ryzlink Vlašský – pozdní sběr, Mikros vín, Mikulov (0,1l)
– červená řepa / Kozí sýr / Cassis / Cr?me fraiche / Bylinky / Krutóny
– pomalu pečená perlička se špekovým obalem, dýňové pyré, Cassis jus, plněný smrž, hrášek, zelený chřest
Frankovka Rosé – kabinet, Vinařství Mádlová, Velké Bílovice (0,1l)
– lemon – Yuzu Tarte / Mango / Tahiti Vanille / Citrónový chips
Pálava – výběr z hroznů, Vinařství Lechovice, Znojemská podoblast (0,5 dl)

16. 4. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Pavol Pavlík – inspirace prostředím

Chléb s máslem, sýry, candát, halušky, králík, Ale i třeba tvarůžky. To je jaro na talíři podle Pavla Pavlíka .

Májové pozdravy ze Zátiší Group

S ostrým startem turistické sezóny vytáhli kuchaři těžký kalibr. Tedy co do údernosti, složením a provedením meníček jde o kreace hravé lehké, provokující mládím jara.

Pestré velikonoční kreace v Tritonu

Úhoř, perlička, ale i červená řepa. Tomáš Horák odhalil svou představu Velikonoc

Daily Drink

všechny novinky

Bublinky v Riegráči pošesté

Podobně jako kdysi pizza vtrhly na pražskou gastronomickou scénu i typické italské bublinky – Prosecco

Zelený čtvrtek v zeleném Brně

V tisícileté historii pivovarnictví je jeho čtrnáctiletá existence pouze malým zlomkem. Přesto si stačilo získat až bezbřehou popularitu.

Retro výlet za Kozlem

Vzhledem k velikosti naší vlasti jsme co do významu pro celosvětové pivovarnictví mimořádnou velmocí. Od toho se odvíjí náš vztah k tomuto odvětví. Vedle samotné konzumace jsou to dny otevřených dveří spojené s hudebními produkcemi, prohlídky řady průmyslových pivovarů s nezbytnou ochutnávkou tamních produktů.