FOODOLOGY

Pestré velikonoční kreace v Tritonu

Úhoř, perlička, ale i červená řepa. Tomáš Horák odhalil svou představu Velikonoc

Jaro dosáhlo i do restaurace Triton v podzemí hotelu Adria a inspirovalo šéfkuchaře Tomáše Horáka k pestrému Velikonočnímu menu.
Už úvod, úhoř na dva způsoby s rozmáchlým doprovodem, korunovaným želé z u nás nepříliš známého pomerančového likéru, otevře stavidla vašich chutí naplno. Přes všechny další chody vás bude provázet právě ona přečetná účast použitých vstupů. Pestré kreace na talířích dávají možnost potěšit se i zrakem. Jakoby se Horák inspiroval zdobným, filigránsky vyvedeným antickým příběhem na zdech sálu. Jakkoliv se od používání širokého spektra surovin ustupuje, tvrdošíjně na nich lpí. A sestavy krmí mu povedeně ladí.
Z Tritonu se stává další článek na řetězci restaurací s vysokou kuchyní, nenechte si proto Velikonoční, nebo další vymazlená meníčka – L’Atelier Gourmet Menu, České Modern Art menu či Candlelight menu – ujít. Rozhodně stojí za vyzkoušení.
Jsme ale pár dní před Velikonocemi, nahlédněme tedy, co Tomáš Horák připravil právě pro tyto svátky:

Amouse bouche
– úhoř na dva způsoby/uzená šlehačka/okurka/ hruška-vanilka/petrželka/šafrán/Bauchant Orange želé
Ryzlink Vlašský – pozdní sběr, Mikros vín, Mikulov (0,1l)
– červená řepa / Kozí sýr / Cassis / Cr?me fraiche / Bylinky / Krutóny
– pomalu pečená perlička se špekovým obalem, dýňové pyré, Cassis jus, plněný smrž, hrášek, zelený chřest
Frankovka Rosé – kabinet, Vinařství Mádlová, Velké Bílovice (0,1l)
– lemon – Yuzu Tarte / Mango / Tahiti Vanille / Citrónový chips
Pálava – výběr z hroznů, Vinařství Lechovice, Znojemská podoblast (0,5 dl)

16. 4. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Přivedou nás zahrádky zpět do lepšího světa?

Všechno nasvědčuje tomu, že ano…

Jaro přes ulici

Do roku 2020 nevstoupil svět šťastně. Před příchodem jara jej zachvátila ataka nebezpečného koronaviru

Pohostinství po koronaviru… Jaké bude?

Jak dopadnou opatření vády v boji proti koronaviru na ekonomiku gastronomických provozů

Daily Drink

všechny novinky

Celý život s vínem

Někdy se stane, že náhoda svede do jedné firmy dvě silné individuality. Jejich názory na chod společnosti se nemusí ve všem shodnout. Když to není dost dobře možné, je odchod jedné z nich jediným řešením

Znovuzrozená valašská legenda

Beskyd 1129 Cafe Cafe a Beskyd 1129 Willi Willi oživují sortiment ovocných destilátů

Segafredo – čtvrt století italské kávy na našem trhu

Česká kávová kultura prošla v posledních pětadvaceti letech velikou změnou. Jednnou z těch, kdo přitom sehráli významnou roli byla společnost Segafredo Zanetti. A je tomu tak stále