FOODOLOGY

Opravdu „vysoká“ gastronomie. Večeře nad Riegrovými sady

Od 6. do 16. září bude šéfkuchař Dalibor Navrátil servírovat menu 50 metrů nad zemí v rámci projektu Dinner in the Sky.

Po jedenáct zářijových dní bude nad Riegrovými sady k vidění působivá atrakce. Plošina, na níž se v padesáti metrech nad zemí budou podávat – vedle již tradiční večeře – také pozdní snídaně, obědy, nebo jen vybrané drinky. Vždy dvaadvacet hostů tak bude moci užívat dobrého jídla, kořeněného chvějivým pocitem z padesátimetrové hloubky pod nohama.

Mezi jednotlivými sousty můžete přehlížet Prahu v okruhu 360 stupňů. Přípravy menu se ujal Dalibor Navrátil, kterého není třeba příliš představovat. Jeho renomé je zárukou, že telecí entrecote v úpravě sous-vide s křupavým bramborovým závinem ve filo těstě nebo risotto s marmeládou z pečené červené cibule, s houbami šiitake a červenou řepou nezklamou ani náročnější labužníky. K mání bude i hříbkový krém s espumou z uzeného pstruha či pečený marcipánový knedlíček plněný višní a doprovázený malinovým sorbetem a makovou omáčkou. Největším hitem však patrně bude mille-feuille v překvapivé verzi s grónskými krevetami a lilkovým kaviárem.

3. 9. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Pavol Pavlík – inspirace prostředím

Chléb s máslem, sýry, candát, halušky, králík, Ale i třeba tvarůžky. To je jaro na talíři podle Pavla Pavlíka .

Májové pozdravy ze Zátiší Group

S ostrým startem turistické sezóny vytáhli kuchaři těžký kalibr. Tedy co do údernosti, složením a provedením meníček jde o kreace hravé lehké, provokující mládím jara.

Pestré velikonoční kreace v Tritonu

Úhoř, perlička, ale i červená řepa. Tomáš Horák odhalil svou představu Velikonoc

Daily Drink

všechny novinky

Bublinky v Riegráči pošesté

Podobně jako kdysi pizza vtrhly na pražskou gastronomickou scénu i typické italské bublinky – Prosecco

Zelený čtvrtek v zeleném Brně

V tisícileté historii pivovarnictví je jeho čtrnáctiletá existence pouze malým zlomkem. Přesto si stačilo získat až bezbřehou popularitu.

Retro výlet za Kozlem

Vzhledem k velikosti naší vlasti jsme co do významu pro celosvětové pivovarnictví mimořádnou velmocí. Od toho se odvíjí náš vztah k tomuto odvětví. Vedle samotné konzumace jsou to dny otevřených dveří spojené s hudebními produkcemi, prohlídky řady průmyslových pivovarů s nezbytnou ochutnávkou tamních produktů.