FOODOLOGY

Opravdu „vysoká“ gastronomie. Večeře nad Riegrovými sady

Od 6. do 16. září bude šéfkuchař Dalibor Navrátil servírovat menu 50 metrů nad zemí v rámci projektu Dinner in the Sky.

Po jedenáct zářijových dní bude nad Riegrovými sady k vidění působivá atrakce. Plošina, na níž se v padesáti metrech nad zemí budou podávat – vedle již tradiční večeře – také pozdní snídaně, obědy, nebo jen vybrané drinky. Vždy dvaadvacet hostů tak bude moci užívat dobrého jídla, kořeněného chvějivým pocitem z padesátimetrové hloubky pod nohama.

Mezi jednotlivými sousty můžete přehlížet Prahu v okruhu 360 stupňů. Přípravy menu se ujal Dalibor Navrátil, kterého není třeba příliš představovat. Jeho renomé je zárukou, že telecí entrecote v úpravě sous-vide s křupavým bramborovým závinem ve filo těstě nebo risotto s marmeládou z pečené červené cibule, s houbami šiitake a červenou řepou nezklamou ani náročnější labužníky. K mání bude i hříbkový krém s espumou z uzeného pstruha či pečený marcipánový knedlíček plněný višní a doprovázený malinovým sorbetem a makovou omáčkou. Největším hitem však patrně bude mille-feuille v překvapivé verzi s grónskými krevetami a lilkovým kaviárem.

3. 9. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Vánoce v Deer: smažený kapr s karbanátkem i perníčky s punčovou zmrzlinou

Podmanivá vánoční tradice zpestřená novými trendy v kouzelném prostředí na Starém Městě, to je vánoční nabídka restaurace Deer.

Kouzelné Vánoce v Mlýnci se šneky, candátem a rumem

Šneci a krupicová kaše, topinamburový salát s candátem, a dezert vonící rumem. To jsou vánoční kreace Františky a Marka Šádových v Mlýnci.

Česká kuchyně v podání ruského kuchaře. S uzeným kaprem a pivní zmrzlinou

Český kapr, altajský divoký jelen, tulský perník i černé pivo. Praze se představil Michail Chmelinin

Daily Drink

všechny novinky
Château Le Puy

Nejlepší burgundské z Bordeaux: Château Le Puy ve Finestře

Ne zcela všední degustace se konala v květnu v restauraci La Finestra in Cucina. Při večeři, atraktivní po všech stránkách, se spojila kuchyně pražské oázy gurmánů s Château Le Puy.

Kozlovna

Na ráně teče Kozel. Kozloven už jsou přes čtyři desítky

Čtyřicátá první Kozlovna přivítala hosty v Drahobejlově ulici ve Vysočanech, Na ráně

Pinkasovi slavili 175. výročí. A plzeňský ležák hasil žízeň

Jedna z nejslavnějších pražských pivnic zdolala další milník ve své bohaté historii.