FOODOLOGY

Opilé zmrzliny na Národní: s proseccem, campari i Bailey‘s

Zmrzlinový salon Crème de la Crème v centru Prahy nabízí šestici alkoholických zmrzlin a další více než tři desítky nealkoholických.

Zmrzlináři se předhánějí, jak a čím nás překvapit, kterak umocnit zážitek z chladivého potěšení. Obzvlášť agilní je na poli novinek Jan Hochsteiger, známý jako pan Zmrzlinka. V Gelato Cafe v Husově, nově pak také v noblesním Zmrzlinovém salonu Crème de la Crème na Národní třídě v Praze nabízí na čtyři desítky druhů zmrzlin, od smetanových přes sorbety až po veganské zmrzliny či bez cukru.

Pro toto léto Hochsteiger připravil speciální edici zmrzlin a sorbetů na bázi alkoholu. Alkohol coby nositel lahodných chutí dokáže Hochsteigerovy kreace vypointovat. Zmrzlina či sorbet s necelým jedním objemovým procentem alkoholu jako by vás po požití držely pár centimetrů nad zemí v příjemné, sluncem prozářené euforii.

ČTĚTE TAKÉ: Sicilský zmrlinář na letné umí divy

Půltucet zmrzlin a sorbetů s vůní a chuťovým dotekem alkoholu se stává stále hledanější atrakcí. Kdo preferuje lehce nahořklé aperitivní příchutě, zvolí campari s krvavým pomerančem, milovníci mírně nakyslých tónů si patrně oblíbí prosecco s broskví. Přímo mazlivá je kombinace smetanové zmrzliny a likéru Bailey‘s, až trochu fajnšmekrovské jsou pak variace s fortifikovanými víny marsalou či malagou.

Objem piva v jedné zmrzlině je zhruba stejný jako v nealkoholickém pivu, takže přivodit si zmrzlinou kocovinu by byl gargantuovský výkon. Nevím, kolik porcí byste museli pro takový pocit spořádat, ale jistě to není ve vašich silách.

16. 8. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Pavol Pavlík – inspirace prostředím

Chléb s máslem, sýry, candát, halušky, králík, Ale i třeba tvarůžky. To je jaro na talíři podle Pavla Pavlíka .

Májové pozdravy ze Zátiší Group

S ostrým startem turistické sezóny vytáhli kuchaři těžký kalibr. Tedy co do údernosti, složením a provedením meníček jde o kreace hravé lehké, provokující mládím jara.

Pestré velikonoční kreace v Tritonu

Úhoř, perlička, ale i červená řepa. Tomáš Horák odhalil svou představu Velikonoc

Daily Drink

všechny novinky

Bublinky v Riegráči pošesté

Podobně jako kdysi pizza vtrhly na pražskou gastronomickou scénu i typické italské bublinky – Prosecco

Zelený čtvrtek v zeleném Brně

V tisícileté historii pivovarnictví je jeho čtrnáctiletá existence pouze malým zlomkem. Přesto si stačilo získat až bezbřehou popularitu.

Retro výlet za Kozlem

Vzhledem k velikosti naší vlasti jsme co do významu pro celosvětové pivovarnictví mimořádnou velmocí. Od toho se odvíjí náš vztah k tomuto odvětví. Vedle samotné konzumace jsou to dny otevřených dveří spojené s hudebními produkcemi, prohlídky řady průmyslových pivovarů s nezbytnou ochutnávkou tamních produktů.