FOODOLOGY

Opilé zmrzliny na Národní: s proseccem, campari i Bailey‘s

Zmrzlinový salon Crème de la Crème v centru Prahy nabízí šestici alkoholických zmrzlin a další více než tři desítky nealkoholických.

Zmrzlináři se předhánějí, jak a čím nás překvapit, kterak umocnit zážitek z chladivého potěšení. Obzvlášť agilní je na poli novinek Jan Hochsteiger, známý jako pan Zmrzlinka. V Gelato Cafe v Husově, nově pak také v noblesním Zmrzlinovém salonu Crème de la Crème na Národní třídě v Praze nabízí na čtyři desítky druhů zmrzlin, od smetanových přes sorbety až po veganské zmrzliny či bez cukru.

Pro toto léto Hochsteiger připravil speciální edici zmrzlin a sorbetů na bázi alkoholu. Alkohol coby nositel lahodných chutí dokáže Hochsteigerovy kreace vypointovat. Zmrzlina či sorbet s necelým jedním objemovým procentem alkoholu jako by vás po požití držely pár centimetrů nad zemí v příjemné, sluncem prozářené euforii.

ČTĚTE TAKÉ: Sicilský zmrlinář na letné umí divy

Půltucet zmrzlin a sorbetů s vůní a chuťovým dotekem alkoholu se stává stále hledanější atrakcí. Kdo preferuje lehce nahořklé aperitivní příchutě, zvolí campari s krvavým pomerančem, milovníci mírně nakyslých tónů si patrně oblíbí prosecco s broskví. Přímo mazlivá je kombinace smetanové zmrzliny a likéru Bailey‘s, až trochu fajnšmekrovské jsou pak variace s fortifikovanými víny marsalou či malagou.

Objem piva v jedné zmrzlině je zhruba stejný jako v nealkoholickém pivu, takže přivodit si zmrzlinou kocovinu by byl gargantuovský výkon. Nevím, kolik porcí byste museli pro takový pocit spořádat, ale jistě to není ve vašich silách.

16. 8. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Vánoce v Deer: smažený kapr s karbanátkem i perníčky s punčovou zmrzlinou

Podmanivá vánoční tradice zpestřená novými trendy v kouzelném prostředí na Starém Městě, to je vánoční nabídka restaurace Deer.

Kouzelné Vánoce v Mlýnci se šneky, candátem a rumem

Šneci a krupicová kaše, topinamburový salát s candátem, a dezert vonící rumem. To jsou vánoční kreace Františky a Marka Šádových v Mlýnci.

Česká kuchyně v podání ruského kuchaře. S uzeným kaprem a pivní zmrzlinou

Český kapr, altajský divoký jelen, tulský perník i černé pivo. Praze se představil Michail Chmelinin

Daily Drink

všechny novinky
Château Le Puy

Nejlepší burgundské z Bordeaux: Château Le Puy ve Finestře

Ne zcela všední degustace se konala v květnu v restauraci La Finestra in Cucina. Při večeři, atraktivní po všech stránkách, se spojila kuchyně pražské oázy gurmánů s Château Le Puy.

Kozlovna

Na ráně teče Kozel. Kozloven už jsou přes čtyři desítky

Čtyřicátá první Kozlovna přivítala hosty v Drahobejlově ulici ve Vysočanech, Na ráně

Pinkasovi slavili 175. výročí. A plzeňský ležák hasil žízeň

Jedna z nejslavnějších pražských pivnic zdolala další milník ve své bohaté historii.