FOODOLOGY

Luca Norcia

Oliva dostala nový impulz: italského šéfkuchaře

Pražská rodinná restaurace představila jarní menu, které má na svědomí Ital Luca Norcia.

Restaurace Oliva žije v pražském Podskalí klidným životem. Vybudovala si pověst příjemného místa s přátelskou atmosférou, milou obsluhou a nadstandardní kuchyní. Časy se ale mění a mají jméno Luca Norcia.

Italský šéfkuchař má za sebou bohatou praxi v Paříži či Madridu. Velký důraz klade vedle chuťové skladby a vybalancování také na prezentaci jídel. Jeho premiérové menu má lehkost a nepřehlédnutelný punc Středomoří. Chobotnice s jahodami, rajčaty, saturejkou a taboulehem s jáhly a quinoou nebo pečená ryba s mořskými plody v alobalu „Cartoccio“ se zeleninou a topinkami dokážou okouzlit po pár soustech. Nezmýlíte se ani u sépiového rizota s krevetami, mandlemi a citrusovou vůní s chipsy z „guanciale“.

20. 4. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Poklady německých vinic potřetí

Německá vína nové generace tamních vinařů nic neztratila z historicky osvědčených kvalit

Grilovačky startují

RYBA NA GRIL se nazývalo představení produktových novinek společnosti Fjord Bohemia

Velikonoce přinesly jaro do Krkonoš

Hotel Horizont – dominanta Pece pod Sněžkou – se v čase vyprofilovala ve vyhledávané centrum relaxace a odpočinku

Daily Drink

všechny novinky

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům