FOODOLOGY

Lehce zauzený jelení tatarák s brusinkami, červenou řepou, křepelčím vajíčkem a aioli z pečeného česneku (3)

Odvážná fúze v Kampa Parku. Jelení tatarák ve vonném dýmu i mořský ďas

Slibné podzimní a zimní menu potvrzuje stoupající úroveň kuchyně Kampa Parku.

Šéfkuchaři Marek Raditsch a Milan Sedlák připravili v Kampa Parku menu ozvláštněné východně motivovanými variacemi. V průběhu podzimu a zimy se hosté mohou těšit na zajímavá setkání asijské a české regionální kuchyně.

V duchu dnešních trendů razí kuchaři cestu jednoduchého, šetrného zpracování surovin, které zdůrazňuje jejich autentický projev a nechává ho plně zaznít ve skladbě pokrmu. V nabídce předkrmů tak vedle sebe stojí například tuňák s koriandrem, jablečným relishem a dresinkem postaveným na bázi lanýže a východoasijských citrusů yuzu a jelení tatarák lehce uzený za studena doprovázený omáčkou aioli z pečeného česneku s křepelčím vejcem, pečenou červenou řepou, brusinkami a chlebovými krutony.

Menu je díky tomu možné odstartovat třeba zmíněnou položkou vycházející z české tradice, kdy se tatarák pod skleněným příklopem skrývá v mlžném oparu vonného dýmu. Nebo se rozhodnout pro gastronomické okénko do asijských chutí.

Zvláště propracovaně působí pečený mořský ďas s houbami šimedži, sezamovým pepřem, kousky vodnice, pečeným pórkem a s hovězím demi glace, který má potenciál stát se hitem mezi hlavními chody. Dotek domácí kuchyně obstarává právě „demíčko“, které v kombinaci s pevným masem ryby nabízí dosud nepoznanou souhru chutí.

 

20. 10. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice