FOODOLOGY

Lahůdky za zvuků hudby

Mimořádnou oslavu příchodu nového roku připravila Státní Opera Praha a Zátiší Catering Group na scéně Státní opery. Po večerním představení operety Netopýr a půlnočním přípitku vypukl na jevišti i v hledišti taneční rej.

Plzeňský ležák a Zlatý tygr – sto padesát let spolu

Prvního prosince 2014 dostala pražská pivnice U Zlatého Tygra krásný dárek k 150 letům své existence. Za podpory společnosti Plzeňský Prazdroj vydalo nakladatelství Sanch knihu Lukáše Berného Kde pijí múzy. Jde o první díl uvažované edice Za kumštem po lokálech.

Den bublinek v Jungmannce

27. listopad 2014 se stal významným datem pro české a moravské producenty sektu. U příležitosti založení společnosti Klasický sekt spořádali její členové přehlídku svých produktů s názvem 1. den klasického sektu.

Bidvest po jedenácté

V prvé polovině listopadu se v Praze a Olomouci konal nanejvýš zajímavý podnik, gastronomický festival Bidvest Tour. Pod heslem „Vaříme z kvalitních surovin!“ tak mohli profesionálové z řad gastronomie opět shlédnout shlédnout jedinečnou přehlídku produktů i atraktivních programů.

La Bottega Bistroteka počtvrté

Na atraktivním místě uprostřed koncentrace gastronomických konceptů pasáži Divadla v Dlouhé otevřeli v září Ricardo Lucque s Ondřejem Rákosníkem další půvabnou prodejnu.

Kuchařská paráda v Mlýnci

K nejpovedenějším setkáním kuchařů patřil poslední říjnový pátek v Mlýnci, kdy se k jednomu sporáku postavili domácí Marek Šáda a Jan Punčochář z Grand Cru.

Jean-Jacques Cadoret v Praze

Další z význačných osobností světového jména, která navštívila Prahu, byl Jean-Jacques Cadoret, věhlasný „ostréiculteur“ – po našem přeloženo nejspíše jako chovatel ústřic.

1 31 32 33